Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > SuomiAreena maakunnassa 2015: Kuumaa kuntakeskustelua ja Satakuntarakkautta

SuomiAreena maakunnassa 2015: Kuumaa kuntakeskustelua ja Satakuntarakkautta

(21.04.2015 10:02 Saija Laaksovirta / päivitetty 21.04.2015 10:02)

Maakunnan ja paikallisten järjestäjien tilaisuuksissa kukaan ei jää kylmäksi.

Luvassa on kuumaa kuntakeskustelua, taide- ja kulttuurikeskustelua, pelastustoimintaa, pohdintaa suomalaisen ruoantuotannon ja suomalaisen koulun tulevaisuudesta sekä Satakuntarakkautta.

Kesällä 2015 SuomiAreena vierailee maakunnassa Huittisissa, Kankaanpäässä, Raumalla, Siikaisissa ja Ulvilassa. Maakuntakierros alkaa Kankaanpäästä ja Siikaisista jo lauantaina 11.7. Kankaanpäässä pureudutaan SuomiAreenan pääteeman mukaisesti kulttuuriin: sen merkitykseen ja elinmahdollisuuksiin kasvukeskusten ulkopuolella. Siikaisissa keskusteluun nousee maaseutukuntien elinvoimaisuus. Pohja-ajatuksena on pienten syrjäisten kuntien selviytyminen kuntarakenteen muutoksessa. Löytyykö rauhalliselle, maaseutumaiselle elämäntavalle enää edellytyksiä?

Maanantaina 13.7. vieraillaan niin Huittisissa, Raumalla kuin Ulvilassa. Huittisissa pohditaan, mikä on kotimaisen ruoan tuotannon tulevaisuus. Lisäksi hämmennetään sote-soppaa: mitä tapahtuu sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisessa jatkossa. Säilyvätkö lähipalvelut?

Raumalla nostetaan kissa pöydälle ja puhutaan pelosta: mitä pelkäämme, miten pelkoon tulisi suhtautua entä mikä on tervettä pelkoa?

Ulvilassa käydään keskustelua tulevaisuuden koulusta ja jälkipuidaan Porin seudun kuntauudistusta. Kuuma kuntakeskustelu käydään Luvian, Kokemäen, Nakkilan, Pomarkun, Porin ja Ulvilan kesken. Keskustelun jälkeen on tarkoitus katsoa kuinka kunnat soutavat edelleen samassa kirkkoveneessä Ulvilan Naparannasta Porin Etelärantaan. Myös kuntaministerille varataan yksi soutajapaikka, josko hän ehtisi mukaan.

kuva Kuva: Antero Saari


Turvallisuutta, johtajuutta ja uusia kansanedustajia

Kuntakierroksen lisäksi paikallisten tahojen tilaisuudet houkuttavat Porissa. Liekeissä – mutta turvassa! -tapahtuma järjestetään Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueella 13.7. ja 14.7. Luvassa on elämyksiä ja asiaa arjen turvallisuudesta koko perheelle: yleisön toimintarata, poliisikoiranäytöksiä ja leirinuotiokeskusteluja. Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta winnova.fi/liekeissa.

Satakuntarakkautta tapahtumaviikkoon tuo Satakuntaliitto. Maanantaina 13.7. Puuvillan puistossa valitaan Satakunta-aiheisen lyhytnäytelmäkilpailun voittaja ja puhutaan satakuntalaisuudesta. Tiistaina 14.7. maakunnan kansanedustajat istuvat perinteisesti lauteille: uusi kausi, uudet kujeet?

Tiistain 14.7. huippukeskustelussa keskitytään tulevaisuuteen ja johtajuuteen, kun Prizztechin, Perheyritysten liiton ja Satakunnan kauppakamarin keskustelu käydään Promenadikeskuksessa. Miten suomalaisten yritysten tuotteet saadaan kaupaksi idässä ja lännessä? Entä ketkä johdattavat Suomen seuraavaan teolliseen vallankumoukseen, asioiden internetiin?

Urheilua unohtamatta

Kun puhutaan paikallisuudesta ei urheilua voi sivuuttaa. Porin Pesäkarhut järjestävät keskustelutilaisuuden tiistaina 14.7. aiheella Raha ratkaisee – keiden lapsilla on varaa harrastaa? Tiukan keskustelun jälkeen on luvassa todellinen tahtojen taistelu, satakuntalainen derby, kun Pesäkarhut kohtaa Rauman Lukon naisten Superpesiksen ottelussa.

Viime vuoden SuomiAreenan koko perheelle tarkoitettu hittitapahtuma Liikkuva Torstai järjestetään jälleen yhteistyössä Porin vapaa-aikaviraston, Olympia- ja Paralympiakomitean ja MTV:n Nuorten hyväksi -kampanjan kanssa torstaina 16.7. Porin stadionin keinonurmella. Ohjelmassa on lasten "olympialaiset", jossa mukana on tunnettuja urheilijoita, liikunnallisia toimintapisteitä, kisailuja, lajiesittelyjä ja olympiarekvisiittaa. Tapahtumassa liikutaan myös nuorten hyväksi MTV:n johdolla.

Suomi Areena-ravit järjestetään raviradalla torstaina 16.7. Ennen raveja käydään keskustelua muun muassa peliyhtiöiden tilanteesta Suomessa, hevosen Green Care -toiminnasta ja poniharrastuksesta. Tapahtumassa on lisäksi esillä alan toimijoita sekä poneja perheen nuorimmille.

Ovet aukeavat taas Porissa

Avaa oves, Pori -tapahtumasarja päästää yleisön tutustumaan porilaiseen kotiympäristöön Reposaaressa, Lyttylässä, Ruosniemessä, Pinomäessä, Harmaalinnassa ja Viikkarissa. Tapahtumasarja kuvastaa satakuntalaista avoimuutta esitellä omaa kotiympäristöään kulttuurin ja oppimisen kautta. Porissa uskalletaan heittäytyä ja avata ovet vieraille.

SuomiAreenan kaikki tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia. Kesän 2015 tapahtuma järjestetään Porissa jo kymmenettä kertaa. Pääteemana on opetus ja kulttuuri ja tilaisuuksia on noin 160. Tapahtuman koko ohjelma julkaistaan kesäkuun alussa.


Hakusana