Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > Vanhusten palvelukoti Jokihelmi vihittiin käyttöön

Vanhusten palvelukoti Jokihelmi vihittiin käyttöön

(09.04.2015 15:31 Tiina.J Lehtonen / päivitetty 09.04.2015 15:32)

Porin perusturvakeskuksen palvelukoti Jokihelmen laajennusosa vihittiin käyttöön kutsuvierastilaisuudessa keskiviikkona 8. huhtikuuta. Yhdyskäytävän liittämien osien kattojen alla Karjarannassa asuu nyt 126 vanhusta.

Tammikuusta asti uusissa tiloissa asuneet asukkaat ovat tyytyväisiä uuteen kotiinsa, samoin kuin henkilökunta työtiloihinsa.

– Jokaisella palvelukodin asukkaalla on oma asuinhuone wc- ja suihkutiloineen. Lisäksi heidän käytössään on yhteiset oleskelu- ja ruokatilat. Väljät tilat ja osat toisiinsa yhdistävä yhdyskäytävä mahdollistaa asiakkaiden liikkumisen ja osien toimintojen yhdistämisen sekä henkilöstön joustavan käytön, vanhuspalveluiden päällikkö Tarja Hagback sanoo.

Apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksonen totesi juhlapuheessaan, että Porin tavoitteena on, että vanhusten palvelut ja asumisolosuhteet täyttävän hyvän elämän ja arvokkaan vanhuuden kaikki odotukset.

– Yhtä tärkeitä kuin valtakunnalliset suositukset toiminnan ohjaajina ovat, on että palvelut vastaavat omaa käsitystämme hoivan hyvästä laadusta.

Talon asukkaat ovat voineet vaikuttaa kotinsa viihtyisyyteen sisustamalla huoneensa omilla kalusteillaan. Heidän tarpeistaan huolehditaan ympärivuorokautisesti: hoivan lisäksi asukkaiden saatavilla on sairaanhoidollista apua. Lisäksi asukkaat voivat oman halunsa ja jaksamisensa mukaan osallistua talossa järjestettävään viriketoimintaan, ja Jokihelmen alakerrassa toimii myös yksityisyrittäjiä, joiden tarjoamat palvelut ovat sekä talon että lähialueen asukkaiden käytössä.

Jokihelmen juhlinta jatkuu tulevina viikkoina asukkaille ja henkilökunnalle järjestettävissä tilaisuuksissa.


Hakusana