Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > Vilkas vappu Porissa

Vilkas vappu Porissa

(28.04.2015 12:43 Saija Laaksovirta / päivitetty 29.04.2015 10:45)

Suomessa vapunpäivää aattopäivineen vietetään työväen, ylioppilaiden ja kevään karnevaalijuhlana.

Perinteisesti vappuun kuuluvat vappupallot, sima ja munkit, tippaleivät sekä patsaiden lakitukset eri kaupungeissa. Ylioppilastutkinnon suorittaneet kulkevat vappuna usein valkolakki päässään ja teekkareilla on oma teekkarilakkinsa.

kuva Kuva: Kalle Aaltonen


Porissa järjestetään jälleen kerran perinteiset Vappukarnevaalit torstaina 30.4. kello 9-17 ja perjantaina 1.5. kello 9-15. Tarjolla on vappuherkkuja ja karnevaalitunnelmaa. Vappukarnevaalit levittäytyvät Kävelykadun, Eetunaukion ja Kauppatorin alueelle. Järjestäjänä on Satakunnan viikko.

Pori Sinfonietta järjestää Vappukonsertin Georg Otsin matkassa 1.5. kello 14 alkaen. Lippuja on saatavilla Lippupalvelusta, hinnat toimituskuluineen alkaen 7,50 euroa.

Vappu aiheuttaa hetkellisiä muutoksia myös paikallisliikenteen aikatauluihin. Torstaina, vappuaattona 30.4. ajetaan perjantai-vuorot ja perjantaina, vapun päivänä 1.5. ajetaan sunnuntai-vuorot.

Akateeminen Wappu

Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry:n järjestämä Akateeminen Wappu kerää kaupungin opiskelijat vapun viettoon ja tarjoilee kaupunkilaisille hulvatonta vappuohjelmaa. Keskiviikkona 29.4. haalarikansa valtaa Etelärannan kello 16.00 alkaen perinteisen kirkkovenesoudun merkeissä. Tapahtuma on yleisölle avoin.

Torstaina 30.4. vuorossa on Wappumatinea Raatihuoneella kello 17. Wappumatinea on tarkoitettu vain Porin yliopistokeskuksen opiskelijoille, henkilökunnalle ja alumneille. Satakunnan karhu, joka tunnetaan myös Porin karhuna, lakitetaan ja pestään perinteikkäästi Wappumatinean jälkeen kello 17.30 alkaen. Tapahtuma on yleisölle avoin.

Vapunpäivänä 1.5. Raatihuoneen puistossa opiskelijat nauttivat silliaamiaisen kello 10 alkaen. Uudet opiskelijat kastetaan Kokemäenjoessa kello 13.

Vappu Käviksellä

Käviksen alueen yrityksissä järjestetään hyödyllisiä ja hauskoja tempauksia vappuaattona vappukarnevaalien lomassa. Jaossa on muun muassa vappuherkkuja ja ilmapalloja, sekä tiedossa erilaisia arvontoja. Tutustumassa voi käydä muun muassa polkupyörien maksuttomaan omatoimihuoltopisteeseen, sekä nauttia vapunaaton kävelykonsertista. Lisätietoja löytyy Käviksen Facebook-sivulta.

Vappupäivänä Käviksellä vietetään perinteisiä puolueiden vappujuhlia. Tervehdyspuheen ja Porin paikallispolitiikkakatsauksen pitää Esa J. Wahlman kauppatorilla kello 11.00. Vasemmistoliittolaiset marssivat samaan aikaan kulkueena kohti Eetunaukiota, jonka lavalla kello 12 alkavassa vapputilaisuudessa kuullaan kansanedustaja Anna Kontulaa.


Hakusana