Etusivu > Uutiset > 2015 > 04 > Virtuaalioppaan avulla Kokemäenjoen ympäristö tutuksi

Virtuaalioppaan avulla Kokemäenjoen ympäristö tutuksi

(28.04.2015 11:07 Saija Laaksovirta / päivitetty 28.04.2015 11:07)

Sivusto esittelee 43 kohdetta Kokemäenjoen alajuoksun varrelta.

Kokemäenjoen kohteisiin voi nyt tutustua osoitteessa www.kokemaenjokiopas.fi.

Virtuaalioppaassa pääsee tutustumaan kuvien välityksellä aina Lammaisista Ruskilaan, Leineperin ruukilta Harjunpään uimarannalle ja Metallinkylän entisten Outokummun tehtaiden kohdalta Pihlavan Halssilla olevalle suulille asti.

Kohdekuviin on liitetty lisätietoa antavia yksityiskohtia, kuten tekstiä, kuvia ja videoita. Esimerkiksi Karjarannan kohdalla opas esittelee aluetta ja sen historiaa. Sivustolla on mahdollista vertailla nykyisiä kohteita vanhoihin museon arkistokuviin. Esittelystä löytyy linkki myös Karjarannan muistipeliin, sekä paljon lisätietoa muistakin lähteistä.

Kohteista 27 on Porissa, 11 Ulvilassa ja viisi Nakkilassa. Pallopanoraamakuvat on otettu vuonna 2013.

Pallopanoraamatekniikka – mitä se on?

Kokemäenjoen esittelyssä hyödynnetään kuvia, videoita, ääntä ja pallopanoraamatekniikkaa. Pallopanoraamat ovat sähköisesti katsottavia valokuvia, joita voi kääntää hiiren tai kosketusnäytön avulla 360 x 180 astetta.

Kokemäenjoen virtuaaliopas -sivusto on toteutettu Porin, Ulvilan ja Nakkilan ympäristötoimien yhteistyönä. Sivustoa on tarkoitus kehittää edelleen, joten tietoja lisätään ja muokataan tarvittaessa. Palautetta oppaasta otetaan mieluusti vastaan.


Hakusana