Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Avaa oves, Pori! – satakuntalaista tunnelmaa SuomiAreenassa

Avaa oves, Pori! – satakuntalaista tunnelmaa SuomiAreenassa

(22.05.2015 14:32 Saija Laaksovirta / päivitetty 25.05.2015 14:30)

Avoimuutta ja kulttuuria henkivä tapahtumasarja järjestetään Porissa 11.–15.7.

Liekö porilaista hulluutta se, että uskalletaan heittäytyä, avata ovet vieraille ja kutsua peremmälle, tervetulleiksi toivottaen?

kuva Kuva: Tauno Östervik


Tapahtumasarja lähtee käyntiin lauantaina 11.7. Reposaari-päivän merkeissä. Tarjolla on musiikkikoulua, taidepajaa ja kirpputoreja. Pihat ovat avoinna vieraille ja kadulla järjestään katupiirustustapahtuma.

– Reposaari-päivässä pääsee kokemaan ainutlaatuista kulttuuritunnelmaa, hehkuttaa Kaupunki- ja maisemakulttuuriseura ry:n puheenjohtaja Pirita Ihamäki.

Sunnuntaina 12.7. SuomiAreena viihdyttää toista kertaa Lyttylän kartanolla. Päivä alkaa perinteikkään mailapelin, Pilpun, ennennäkemättömillä MM-kisoilla. Pilppua on pelattu Porissa 1920-luvulta aina 1950-luvulle saakka.

Samana päivänä lapset voivat testata taitojaan parkour-radalla. Lyttylän kartanon historiaan pääsee tutustumaan näyttelyn merkeissä ja iltapäivällä SuomiAreenaa mukaillaan Green Care Onko yhteys luontoon osa hyvää elämää/kuntoutusta/kasvatusta? -keskustelulla. Keskustelun juontaa Porin kaupungin kehittämispäällikkö Timo Aro. Keskustelussa mukana on muun muassa Green Care Finland ry:n puheenjohtaja Tuomo Salovuori.

Maanantaina 13.7. Pihalta pöytään -tapahtumassa jaetaan viherpeukaloille arvokasta tietoa. Taimimoision puutarhalla taiteillaan Ihan kukassa -ryhmän johdolla upeimmat kimput puutarhan kukista. Villiruokakouluttaja Heikki Ruusunen sekä luonnon antimista tietoa omaava filosofi Henri Joonatan Lokki taiteilevat maistuvimmat herkut rikkaruohoista.

Uutuuttaan hehkuu myös tiistaina 14.7. Viikkarin Valkaman pihalla komeileva "Taidepiha Satakuntalaisittain". Taidepihalla nähdään monipuolisia taitajia ja taideteoksia. Kalligrafi Sarikka Vuorenoja esittelee erilaisia tekstaustyylejä ja valmistaa sisutustauluja paikan päällä. Huopataiteilija Piritta Mäkisen johdolla koko perheellä on mahdollisuus huovuttaa itselleen siivet.

Keskiviikkona 15.7. vieraillaan Harmaalinnassa, jossa tutustutaan ITE-taidenäyttelyyn ja Villa Grankullaan. ITE-taidenäyttelyssä pääsee ihailemaan Teuvo Jalosen suuria betonipatsaita ja keramiikkatöitä kotiympäristössä. Villa Grankullan jugend-tyylisessä pitsihuvilassa on mahdollisuus kierrellä itsekseen historiatietopaketti mukanaan.

– On ollut upeaa huomata, että Satakunnasta löytyy positiivista yhteishenkeä tapahtumien järjestämiseen. On ollut mieletöntä olla mukana järjestämässä tätä tapahtumasarjaa. Näytetään mitä Porissa on! hehkuttaa Ihamäki.

Tarkemmat tiedot tapahtumista löytyvät sivulta http://www.muporiokaunis.fi/avaa-oves.

Mu Pori o kaunis -yhteisö sekä Kaupunki- ja maisemakulttuuriseura ovat koonneet tapahtumasarjan yhteen. Tapahtumat ovat yksittäisten järjestöjen, yhdistysten ja asukkaiden järjestämiä.


Hakusana