Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Jäähdytettyjen elintarvikkeiden laatua tutkitaan

Jäähdytettyjen elintarvikkeiden laatua tutkitaan

(04.05.2015 15:40 Saija Laaksovirta / päivitetty 04.05.2015 15:40)

Porin seudun ympäristöterveydenhuollon tutkimusprojekti 2015–2016 alkaa kesäkuussa.

Projektin tarkoituksena on kartoittaa tarjoilupaikoissa jäähdytettyjen elintarvikkeiden jäähdytyksen onnistumista. Samalla selvitetään elintarvikkeiden mikrobiologista laatua, omavalvonnan toimivuutta ja tarjoilupaikan jäähdytyslaitteiston riittävyyttä.

Ruokien käsittelyyn ja valmistukseen liittyvät lämpötilavirheet ovat yleisimmät syyt ruokamyrkytykseen. Nopea jäähdytys takaa elintarvikkeen paremman laadun, turvallisuuden ja säilyvyyden.

Lisäksi tutkitaan, onko toimijalla oikeat ja riittävät tiedot jäähdytykseen liittyvistä riskeistä, toimiiko toimipaikan omavalvonta, sekä millä tavalla ja missä elintarvikkeiden jäähdytys tapahtuu.

Ympäristöterveydenhuolto tutkii ruuan laatua projektiluontoisesti kesäkuusta 2015 alkaen vuoteen 2016 asti. Elintarvikenäytteitä on tarkoitus ottaa pääasiassa Oiva-tarkastusten yhteydessä tarjoilupaikkojen jäähdytetystä ruoasta. Projektin kohteina Porin seudun yhteistoiminta-alueella ovat isot ruokaravintolat, mukaan lukien henkilöstöravintolat sekä laitoskeittiöt eli yhteensä noin 50 paikkaa.

Näytteistä tutkitaan yleisimmät elintarvikkeita pilaavat mikrobit aina elintarvikkeesta riippuen. Näytteitä otetaan yhteensä 50–100 kappaletta ja ne tutkitaan KVVY-Porilabissa.


Hakusana