Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Karjarannan taidesuunnittelukilpailuun satoi ehdotuksia

Karjarannan taidesuunnittelukilpailuun satoi ehdotuksia

(21.05.2015 10:57 Marleena Lammikko / päivitetty 21.05.2015 10:57)

Satakuntalaisille kuvataiteilijoille suunnattuun ideakilpailuun Porin Karjarannan alueen taidesuunnittelusta jätettiin jopa 60 ehdotusta.

Ehdotusten runsas määrä kertoo paikallisten taiteilijoiden aktiivisuudesta ja innokkuudesta etsiä taiteelle uudenlaisia ratkaisuja kaupunkikuvassa. Kuusihenkinen jury kokoontuu kesäkuussa ja valitsee kilpailun seitsemän finalistia. Toiseen vaiheeseen osallistuvat taiteilijat valmistavat viimeistellyt ehdotukset, jotka ovat nähtävissä marraskuussa Porin pääkirjastossa. Yleisöllä on myös mahdollisuus kommentoida ehdotuksia. Varsinaisen toteutettavan suunnitelman tuomaristo valitsee loppuvuodesta.

Taide osana kaupunkikuvaa

Karjarannan tulevasta asuntomessualueesta on suunnitteilla viihtyisä ja omaleimainen kaupunginosa, jossa taide on näkyvästi läsnä. Taidesuunnittelu koskee rantabulevardia sekä viheralueita. Kilpailun järjestäminen ja taiteilijoiden yhteistyö kaupunkisuunnittelun kanssa on uutta ja vastaavaa ei ole aiemmin toteutettu Suomessa. Maailmalta vastaavia esimerkkejä löytyy mm. Brisbanesta ja Torontosta.

Taiteen toteuttaminen osana julkisia ulkotiloja vaikuttaa myönteisesti koko alueen imagoon. Taiteen avulla viihtyisäksi luodut tilat viestivät ympäristön huolenpidon ja välittämisen tärkeydestä. Elämyksellinen ympäristö on mieleenpainuva, tuo alueelle myönteistä julkisuutta ja asukkaat sekä kaupunkilaiset ovat ylpeitä omasta asuinalueestaan. Alueen kaavaehdotuksessa esitetään yleisenä määräyksenä, että taide tulee liittää alueen arkkitehtuuriin ja ympäristösuunnitteluun.


Hakusana