Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Kaupungin henkilöstöä kannustetaan puistotöihin

Kaupungin henkilöstöä kannustetaan puistotöihin

(04.05.2015 15:50 Anna Kyhä-Mantere / päivitetty 04.05.2015 15:50)

Kaupunginhallitus suosittelee hallintokuntia kannustamaan henkilöstöään puistotöihin kesällä.

Suositus johtuu siitä, että puistotoimella on noin 50 työntekijän vajaus kesäkuukausiksi. Osa puuttuvasta työvoimasta pyritään korvaamaan kannustamalla kaupungin omaa henkilöstöä määräaikaisiin sisäisiin siirtoihin.

Porin puistojen työpanoksesta on perinteisesti tehty merkittävä osa työllistämistuella. Tältä keväältä Suomen valtion työllistämistukirahoitus on kuitenkin loppunut.

Keväällä 2014 puistotöihin osoitettiin yli 70 työllistämistyösuhdetta. Nyt, työllistämisrahoituksen loputtua puistotöihin on osoitettavissa vain 18-19 työllistämistyösuhdetta.

Valtio tekee todennäköisesti uusia työllistämistukipäätöksiä vasta uuden hallituksen perustamisen jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että Porin kaupunki voi seuraavan kerran tehdä niihin perustuvia työsopimuksia vasta kesä-heinäkuun aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että puistotöissä ei pystytä aikaisempien alkukesien tasoon. Käytännössä esimerkiksi nurmikoita ei voitaisi ajaa, tai roska-astioita ei pystyttäisi tyhjentämään, yhtä usein kuin tähän asti.


Hakusana