Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Koululaiset kesälaitumille

Koululaiset kesälaitumille

(29.05.2015 10:05 Marleena Lammikko / päivitetty 29.05.2015 13:46)

Peruskoululaisten ja lukiolaisten kesälomat alkavat lauantaina 30.5. Porissa lakitetaan lauantaina myös satoja uusia ylioppilaita.

Vapaa-aikavirasto järjestää koulujen päättymisen kunniaksi Tiäksää Ohi O!-päättäribileet lauantaina 30.5. kello 18–23. Nuoret ovat itse saaneet olla mukana suunnittelemassa tapahtumaa ja he ovat äänestäneet bileiden esiintyjäksi räppäri Jujun. Päihteetön tapahtuma on tarkoitettu 13-17-vuotiaille. 7.luokkalaisille jaetuilla Tiäksää-passeilla on ilmainen sisäänpääsy, muille sisäänpääsymaksu on 2,5 euroa.

kuva Kuva: Anniina Korpi

Muutoksen tuulet puhaltavat

Viimeiset päivät ennen kesälomien alkua ovat monessa porilaisessa koulussa haikeat, sillä tämä kevätlukukausi on viimeinen kahdessa lukiossa sekä neljässä alakoulussa. Toimintansa lopettavat lauantaina Meri-Porin ja Lavian lukiot, Pihlavan, Mäntyluodon, Lattomeren ja Herralahden koulut. Kevään aikana kouluissa on valmistauduttu yhdessä tulevaa muuttoa varten. Meri-Porin koulun muuttopuuhissa ovat auttaneet eri urheiluseurat sekä koulun oppilaat.

– Tuleva syksy tuo paljon muutoksia tullessaan, mutta oppilaiden ei kannata sitä turhaan murehtia. Oppilaat voivat luottaa siihen, että syksyllä kaikki on uudessa koulussa kunnossa. Kesällä kannattaa sen sijaan levätä riittävästi, liikkua ja yrittää pitää jonkinnäköinen rytmi, kehottaa Meri-Porin koulun rehtori Toni Ranne.

Kaikki eivät voi nauttia kesälomastaan leväten. Monelle abiturientille tuleva kesä on vuoden kolmas lukukausi, jonka aikana suoritetaan kursseja kesälukioissa ja luetaan tulevia kirjoituksia varten.

– Muistakaa kerätä kesän aikana voimavaroja. Lukuintoa kesäksi kaikille niille, joilla on syksyllä ylioppilaskirjoitukset edessä, toivottaa Porin suomalaisen yhteislyseon lukion rehtori Mari Aalto.

Länsirannikon koulutus Oy WinNova siirtyy kesän jälkeen opintoviikoista osaamispisteisiin. Muutos on valtakunnallinen ja sen myötä koulutus painottuu yhä enemmän osaamiseen.

– Toivon, että mahdollisimman moni olisi saanut kesäksi kesätöitä, mutta jos ei, niin toivottavasti oppilaat pääsevät viettämään aktiivista kesälomaa. Kaikille oikein hyvää kesää, toivottaa WinNovan rehtori Juha Vasama.


Hakusana