Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Kulttuurin superlauantai valloittaa kaupungin

Kulttuurin superlauantai valloittaa kaupungin

(05.05.2015 13:49 Saija Laaksovirta / päivitetty 15.05.2015 08:54)

Porilaisten oma tapahtumapäivä avaa museoiden ovet yleisölle ja kutsuu kaupunkilaiset kyläjuhliin 16.5.

Kulttuurin superlauantai yhdistää Museoiden yön ja Viikkarin kyläjuhlan yhteiseksi tapahtumaksi. Ensimmäisen kerran kulttuurin superlauantaita vietettiin vuonna 2012.

Museoiden yö (La Nuit des Musèes) on eurooppalainen tapahtuma, joka avaa museoiden ovet yleisölle keskiyöhön saakka. Näyttelyjen lomassa tarjolla on musiikkia, sanataidetta, performanssia, luentoja ja työpajoja. Superlauantaina museoihin on vapaa sisäänpääsy.

Porin taidemuseossa yön teemana on taide ja sanat. Illan ohjelmassa sanat taipuvat runomuotokuviksi, lauluiksi ja virkatuiksi kirjaimiksi. Tarkempi ohjelma löytyy Porin taidemuseon nettisivuilta.

Tapahtumapäivänä ohjelmaa järjestetään myös Satakunnan Museon viidessä toimipisteessä. Luvassa on muun muassa lasten rakennuspaja, yleisöluento lepakkolajeista ja afrikkalainen korutyöpaja. Lisätietoa päivän ohjelmasta ja aikataulusta löytyy Satakunnan museon nettisivuilta.

Viikkarin kyläjuhlaa vietetään Kulttuurin superlauantaina kello 11–15 Sibeliuspuiston ja viidennen kaupunginosan pihojen ja katujen läheisyydessä. Monitaiteellinen tapahtuma tuo tullessaan leppoisaa tunnelmaa, kokeilevaa kulttuuria ja musiikkia kaiken ikäisille. Kaupunginosan asukkaat pitävät pihoillaan kirpputoreja ja pop-up-piharavintoloita.

Lisätietoa tapahtumasta ja ohjeita pihaohjelmasta ilmoittamiseen löytyy osoitteesta http://www.viikkarinkylajuhla.com/.

Superlauantain käsiohjelma (pdf, 0.58 Mt)

kuva Viikkarin kyläjuhla valloittaa Porin viidennen kaupunginosan nyt jo kuudetta kertaa. Kuva: Tommi Katajisto/Kallo Works


Hakusana