Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Lasten- ja naistentaloon uusi nykytaiteen kokoelma

Lasten- ja naistentaloon uusi nykytaiteen kokoelma

(27.05.2015 16:14 Saija Laaksovirta / päivitetty 27.05.2015 16:16)

Taidehankinnoissa toteutettiin prosenttiperiaatetta, satakuntalaisia taiteilijoita hyödyntäen.

Teoksia löytyy runsaasti niin pihalta kuin osastoilta, tutkimushuoneista ja yleisistä tiloista. Mukana on taideteoksia 28 taiteilijalta. Prosenttiperiaate, jonka mukaan 0.5–2 % rakennuskustannuksista käytetään taidehankintoihin, on yleistynyt erityisesti sairaalarakentamisessa.

kuva Kuva: Anna Turunen

Lasten- ja naistentalon teosten aiheet ja materiaalit on tarkoitettu laajalle, hyvin moninaiselle yleisölle. Teokset on suunniteltu omalle paikalleen ja käyttäjiä on kuunneltu tarkasti. Käyttäjät elävät tunteikkaita hetkiä sairaalassa ja myös sairaalan taideteokset voivat tuoda lohtua.

Taidehankintojen päälinja on valoisa ja eteenpäin katsova, ehkä leikkimielinenkin taide. Lisäksi hygieenisyys ja puhtaanapito on huomioitu materiaalivalinnoissa. Lasten- ja naistentalon kokoelmassa on erityisesti panostettu lapsille tehtyyn taiteeseen, ja myös leikkipaikat on suunnitellut ja pääosin toteuttanut kuvataiteilija Anna Turunen.

Satakuntalaisia taiteilijoita

Syksyllä 2014 herättiin ajatukseen taiteen hankkimisesta ja ajatus paikallisuudesta nousi esiin. Kaikki taiteilijat ovat satakuntalaisia ja monien teosten lähtökohta on alueen luonto: eläimet, metsät ja meri.

Taideteoskokonaisuudesta on vastannut taidehankintatyöryhmä, jonka tavoitteena on ollut viihtyisä ja virikkeellinen sairaalaympäristö. Taidekoordinaattorina on toiminut läänintaiteilija Marjo Heino. Taidetta on hankittu yhteensä 100 000 eurolla.


Hakusana