Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Liinaharjan vanhainkodin tiloista luovutaan 2016

Liinaharjan vanhainkodin tiloista luovutaan 2016

(04.05.2015 13:34 Anna Kyhä-Mantere / päivitetty 04.05.2015 13:34)

Kaupunginhallitus päätti kumota palvelutoimen apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksosen esityksen Liinaharjan vanhainkodin tilojen käytön luopumisesta jo vuoden 2015 aikana. Sen sijaan kaupunginhallitus hyväksyi perusturvalautakunnan ehdotuksen, jonka mukaan Liinaharjan tilojen käytöstä luovutaan vuoden 2016 aikana.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 6-5. Sosialidemokraattien Arja Laulainen esitti Martti Lundénin kannattamana, että kaupunginhallitus pitäytyy suunnitelmassa, jonka mukaan Liinaharjan vanhainkodin vuokrasopimusta ei irtisanota ennen vuotta 2016. Laulaisen esityksen kannalla olivat sosialidemokraattien ohella perussuomalaiset sekä vasemmistoliitto. Vuokrasopimuksen välittömän irtisanomisen kannalla olivat kokoomus ja keskusta.

Apulaiskaupunginjohtajan esityksen mukaan Liinaharjan vanhainkodin tilat eivät mahdollista nykyvaatimusten mukaista hoitotyötä. Huonekoot ovat pienet ja apuvälineiden käyttö tilojen ahtaudesta johtuen hankalaa, esimerkiksi vesivahingon tai muun vahingon sattuessa sängyt eivät mahdu ulos huoneista. Kiinteistöstä puuttuu palonsammutusjärjestelmä. Tulipalon sattuessa on asukkaiden turvallinen evakuointi kerroksista erittäin haastavaa. Asukkaiden käyttämä hoitajakutsujärjestelmä on vanhentunut ja ollut pitkään epäkunnossa. Rakennus on kärsinyt useista pienistä ja suurista vesivahingoista viime vuosien aikana.

Teknisen lautakunnan lausunnon mukaan vuokrasopimuksen irtisanomista ei voida perustella seikoilla kuten sisäilmaongelmilla tai vesivahingoilla, koska niihin on asianmukaisesti puututtu. Lautakunnan lausunnon mukaan toivottu nopeutettu vuokrasopimuksen irtisanominen johtui puhtaasti vanhustenhuollon toiminnallisista uudistamistarpeista eikä perusturvan käytössä olevien tilojen teknisistä lähtökohdista.

Liinaharjan vanhainkodin sisäiset vuokramenot ovat reilut 900 000 euroa vuodessa.


Hakusana