Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Maantiekadun sairaalan sisäpihaa kohennetaan

Maantiekadun sairaalan sisäpihaa kohennetaan

(12.05.2015 14:39 Saija Laaksovirta / päivitetty 12.05.2015 14:39)

Hoitamaton sisäpiha muuttuu kuntoutumista tukevaksi viheralueeksi.

Unohdetusta alueesta on tulossa vihreä keidas sairaalassa kuntoutuvien ja heidän omaistensa sekä henkilökunnan iloksi.

Poliklinikan käytävien väliin jäävä alue on uudistettu sairaalan remontin yhteydessä. Tulevana keskiviikkona viheralueen kunnostustöihin pääsee myös osa geriatrisen kuntoutusosaston potilaista.

– Ensivaiheessa istutamme orvokkeja ja muutamia siemenkasveja. Tulevaisuuden haaveeni on, että saisimme tilaan myös pari penkkiä ja pöydän sekä aistinurkkauksen, jossa esimerkiksi muistisairautta poteva voisi saada aistikokemuksia muutenkin kuin visuaalisesti. Kuitenkin jo pelkkä aktiivinen toiminta ja yhdessäolo vähentävät niin sanottua tyhjien käsien oireyhtymää, lähihoitaja Merja Koskinen sanoo.

Kiinteistöpäällikkö Kari-Matti Haapala kertoo, että sisäpiha rakennettiin aikanaan luomaan viihtyisyyttä. Varsinaisessa potilaskäytössä se ei ole kuitenkaan aiemmin ollut.

Pari vuotta sitten kuntoutus- ja sairaalapalveluiden johtava lääkäri keksi paikan uudelleen ja ajatteli, että siitä tulisi loistava virkistyspaikka. Koskisen mukaa kyse on kuntoutuskäsitteen laaja-alaisesta oivaltamisesta.

– Tarvitaan fyysistä kuntoutusta, mutta myös sosiaalista yhdessä oloa ja virkistäviä hetkiä sekä jäljellä olevien voimavarojen huomioimista – valonpisaroita kuntoutuksen polulla.


Hakusana