Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Opetus puhuttaa SuomiAreenassa

Opetus puhuttaa SuomiAreenassa

(15.05.2015 14:32 Saija Laaksovirta / päivitetty 15.05.2015 14:32)

Paikallisten tahojen järjestämänä kuullaan mielenkiintoisia keskusteluja. Vuoden 2015 teemana on opetus ja kulttuuri.

Kommunikoivatko koulu ja koti, miten käy kun ylioppilaskirjoitukset sähköistyvät ja pitävätkö kansalaisopistot pintansa?

Maanantaina 13.7. Puuvillassa käydään Yle Satakunnan luotsaama keskustelu aiheesta Wilman viemät: Kuuntelevatko koulu ja koti toisiaan? Keskustelemassa ovat muun muassa Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ja Huono äiti -blogisti Sari Helin.

– Keskustelussa puidaan kodin ja koulun yhteistyötä parhaimmillaan ja pahimmillaan. Kuka kasvattaa ja mikä on koulun rooli, valottaa Teemu Kahila Yle Satakunnasta.

Keskustelua koulutuksesta ja kansalaisopistoista

Tiistaina 14.7. Eetunaukion lavalla OAJ:n ja Porin opetustoimen järjestämässä keskustelussa Toisen asteen yhteys – ylppäreitä vai (työ)elämää varten? pohditaan muun muassa miksi toisen asteen koulutuksen hankkiminen on niin tärkeää ja pitäisikö se voida suorittaa myös kotoa käsin. Esiin nostetaan myös digitalisaation tuomat haasteet ja muutokset kouluelämässä.

Keskustelemassa ovat muun muassa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Tatu Koivisto ja porilainen rehtori Tapio Yli-Karro.

– Kansalaistorin pisteellä yleisöllä on mahdollisuus selvittää oma tietotaitotasonsa leikkimielisellä Pisavisa-testillä, vinkkaa OAJ:n järjestöasiamies Riitta Silvonen.

Samana päivänä Puuvillan puistossa puidaan kysymystä Kansalaisopisto – koko kansan sivistäjäkö? Keskustelun järjestävät Porin seudun ja Otsolan kansalaisopistot sekä Kansalaisopistojen liitto Kol. Puhujina ovat muun muassa kansanedustaja Ritva Kike Elomaa ja Vuoden ansioitunut opiskelija 2014 -palkinnon saanut porilainen Juha Lehti.

– Keskustelua käydään puhujien omien kokemusten ja yhteyksien pohjalta kansalaisopiston toimintaan liittyen. Asiaan otetaan kantaa ammatillisesti aina rahoituksesta päätöksentekoon, kertoo Jaana Nuottanen Kansalaisopistojen liitosta.

Tapahtumapisteellä yleisöllä on mahdollisuus harjoitella kädentaitoja, saada tietoa kansalaisopiston toiminnasta ja osallistua erilaisiin haastekisoihin.

kuva Kuva: Mikael Peltomaa


Hakusana