Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Perusturvan johtamisjärjestelmä uudistetaan

Perusturvan johtamisjärjestelmä uudistetaan

(22.05.2015 11:35 Saija Laaksovirta / päivitetty 22.05.2015 11:35)

Kehittämisseminaarissa määritellyt tavoitteet johdetaan palveluohjelmaksi ja painopistealueiksi.

”Järki ei ole yhdessä päässä vaan toimii pitkin kyliä”. Tämä lausahdus kiteytti Porin perusturvalautakunnan ja perusturvan johdon torstaisen kehittämisseminaarin kulun. Päivän aikana yhdessä määriteltyjen tavoitteiden pohjalta koostetaan perusturvan palveluohjelma ja painopistealueet vuoden 2016 talousraami huomioiden.

Ryhmätöissä keskityttiin lähipalvelualueiden toimintaan, sähköiseen asiointiin, asiakkaiden ja kuntalaisten omaan aktiivisuuteen, palvelualttiuteen ja joustavuuteen, paljon palveluita käyttäviin asiakasryhmiin sekä osallisuuteen. Teemat oli johdettu kuntalaisille, henkilöstölle ja päättäjille tehdyissä kyselyissä esille nousseista vastauksista.

Lisäksi keskusteltiin johtamisen haasteista ja sovittiin, että perusturvan johtoryhmä valmistelee uuden johtamisjärjestelmän 30.11.2015 mennessä. Työn etenemistä raportoidaan lautakunnan kokouksissa, ja lautakunnan puheenjohtaja osallistuu valmisteluun.

– Vaikka henkilökunta tekee hyvää työtä, ongelmana on asiakkuuksien pirstaloituminen ammattiryhmäkohtaisesti. Toimintaa ja organisointia kehittämällä siihen haetaan ratkaisuja. Uudistumiseen perusturvaa ajavat myös talouden realiteetit; menojen liiallinen kasvu on saatava nopeasti kuriin, perusturvajohtaja Terttu Nordman sanoo.


Hakusana