Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Puistojen luvattomaan yksityiseen käyttöön puututaan

Puistojen luvattomaan yksityiseen käyttöön puututaan

(27.05.2015 16:04 Saija Laaksovirta / päivitetty 27.05.2015 16:04)

Lähtökohtaisesti puistoaluetta ei saa käyttää yksityiseen toimintaan, esimerkiksi varastoalueena.

Porin kaupungin tekninen palvelukeskus ja puistotoimi lähestyvät kesän 2015 aikana kirjeitse kiinteistöjä, jotka ovat luvatta ottaneet yksityiseen käyttöön yleistä puistoaluetta.

Puiston käyttäjän tulisi pystyä hahmottamaan julkisen ja yksityisen puistoalueen raja. Asia oli esillä teknisessä lautakunnassa 26.5.2015.

Puistoalueella oleva rakennus, rakennelma, aita tai varastoitu tavara tulee siirtää omalle tontille kirjeen mukaisesti kolmen kuukauden kuluessa. Kohteelle tehdään jälkitarkastus, jolloin selvitetään onko puistoalue siistitty. Mikäli toimintamääräystä ei ole toteutettu määräaikaan mennessä, kaupungin käytettävissä ovat sekä rikosoikeudelliset että siviilioikeudelliset keinot.

Kaupungin puistojen nurmialueiden hoitaminen on sallittua edelleen tontin kohdalla. Nurmialueena hoidettu puistoalue on kuitenkin pystyttävä hahmottamaan tonttialueesta.

Puistotoimi tekee tarvittaessa puistoihin istutuksia rajamerkeiksi tai osoittaa yleisen kulkuoikeuden tontilla, nurmikon tapaan hoidetussa puistossa, esimerkiksi polulla.

Laiturirakenteet ovat sallittuja puistojen ranta-alueilla, mutta niille tulee hankkia kiinteistövarallisuudesta sijoituslupa. Tällöin vastuu rakenteen turvallisuudesta on luvansaajalla.


Hakusana