Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Puutarhapäivät Satakunnan Vihertietokeskuksessa

Puutarhapäivät Satakunnan Vihertietokeskuksessa

(13.05.2015 14:52 Saija Laaksovirta / päivitetty 13.05.2015 14:52)

Vihertietokeskus juhlistaa 20-vuotista neuvontataivaltaan.

Merkkipäivää vietetään Puutarhapäivien merkeissä 18.–21.5.2015 yhteistyössä ympäristöviraston ja kaupunkisuunnittelun kanssa. Puutarhapäivillä on luvassa perinteisen neuvonnan lisäksi teemapäiviä, kasvien myyntiä, luentoja, opastettuja Hanhiluodon kierroksia, arvontoja ja kilpailuja.

Puutarhapäivät ovat avoinna maanantaista torstaihin kello 10–16. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

– Maanantaina vietämme pelargonipäivää, jolloin myynnissä on Porin Mårbackan eli ”mummon” taimia. Tiistaina myymme kannan taimia osana kukkasipuli- ja mukulapäivää ja jäteneuvonta on paikalla päivittäin esittelemässä erilaisia kompostoreita ja neuvomassa kompostointiin liittyvissä asioissa, vinkkaa neuvontahortonomi Pirjetta Sipiläinen-Salo Satakunnan Vihertietokeskuksesta.

Satakunnan Vihertietokeskus avasi ovensa Valtakunnallisen vihervuoden päätapahtuman yhteydessä vuonna 1995. Avajaisiin osallistui muun muassa silloinen ympäristöministeri Pekka Haavisto. Toiminnan tarkoitus on edistää Porin kaupunkikuvan vehreyttä tukemalla kaupunkilaisten puutarhaharrastusta neuvontatoiminnan kautta.

– Kaupungin vihreys ei synny pelkästään yleisten puistojen ilmeestä, vaan kaupungin kauneus tulee ihmisten omista puutarhoista, pihoista ja parvekkeista. Kaupungin yleiset viheralueet antavat vain rungon, jonka kaupunkilaiset itse rehevöittävät, kertoo Sipiläinen-Salo.

Katso tapahtuman tarkempi ohjelma täältä.


Hakusana