Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Satakielestä kaikille avoin lava

Satakielestä kaikille avoin lava

(20.05.2015 09:14 Marleena Lammikko / päivitetty 20.05.2015 09:14)

Päivitetyn Kävelykatu-sopimuksen myötä lava siirtyy Lalli Oy:n hallintaan ja kaupunkilaiset voivat varata Satakielen ei-kaupallisiin tilaisuuksiin maksutta tämän vuoden ajan. Satakielen avajaisia juhlitaan lauantaina 23.5. kello 10–13.

Kävelykatu-sopimus sisältää uuden kohtaamispaikka Satakielen varauskäytännöt. Kävelykatu-sopimus astuu voimaan heti ja teknisen laitakunnan edellyttämät ehdot on kirjattu siihen. Sopimuksen allekirjoitti kaupungin puolelta kiinteistöpäällikkö Antti Kilkku ja Lalli Oy:n / Satakunnan Viikkolehtien allekirjoittajana toimi toimitusjohtaja, päätoimittaja Kim Huovinlahti.

– Nyt meillä on hyvät lähtökohdat jatkaa uuden Kävis-toiminnan toteuttamista ja kehittämistä, toteaa sopimuksen allekirjoittanut Huovinlahti.

Satakielelle toivotaan runsaasti käyttäjiä

Porilaiset saavat Satakielen äänentoistoineen käyttöönsä tämän vuoden ajan ei-kaupallisiin tilaisuuksiin maksutta. Varaukset ja esitysten koordinointi toteutetaan Satakunnan Viikossa osana Kävis-toimintaa.

– Toivottavasti mahdollisemman moni esiintyjäryhmä ja yksittäinen esiintyjä hyödyntävät lavaa ja samalla kantaa kortensa kekoon torin elävöittämiseksi. Myös torikauppiaiden työnäytökset sekä torin varren ja Kävis-alueen yritysten tempaukset ovat tervetulleita. Vain mielikuvitus olkoot rajana. Kohtaamispaikan rappuset toimikoot vuoroin kuorokorokkeina, myyntipöytinä ja istuimina, vinkkaa Kävis-toiminnan toiminnanjohtaja Kirsi Sainio-Lehtimäki.

Satakielen avajaisissa tapahtuu

Torilavan avajaisia juhlitaan lauantaina 23.5. kello 10–13. Kohtaamispaikka Satakielen koko perheen avajaisten ohjelmassa on muun muassa Peppi Pitkätossun musiikkipippalot, yhteislaulua ja Tunnista torikauppiaiden lähituotteet -kilpailu. Mukana tapahtumassa on myös murrekirjailija Elina Wallin. Tilaisuuden juontaa Kaisa Löfgren. Peppi Pitkätossun musiikkipippalot laittaa pikkuväen liikkeelle kello 11.30 ja 12.30. Move it -lajiesittelyshown tahdissa voivat vanhemmatkin liikehtiä. Ulla Kamppisen vetämään yhteislauluun toivotaan kaikkien osallistuvan. – Tunnista torikauppiaiden lähituotteet -kilpailu on leikkimieleinen tunnistuskilpailu kaiken ikäisille. Osallistumiskupongin saat ensiviikon Satakunnan Viikosta tai Satakunnan Viikon Kuukausiliitteen Kävis -teemasta tai tapahtumapäivänä torikauppiailta. Palkintona on tuotelahjakortteja, joten kannattaa osallistua, suosittelee toiminnanjohtaja Kirsi Sainio-Lehtimäki. Tapahtuman tarkempi ohjelma löytyy Käviksen Facebook-sivulta.


Hakusana