Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Setälä lastenkulttuurikeskusten liiton puheenjohtajaksi

Setälä lastenkulttuurikeskusten liiton puheenjohtajaksi

(20.05.2015 13:16 Marleena Lammikko / päivitetty 20.05.2015 13:16)

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto perustettiin Espoossa 19.05.2015. Liiton hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja Päivi Setälä.

Liiton tarkoituksena on edistää ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten toimintaedellytyksiä ja vahvistaa lastenkulttuurin osaamista Suomessa. Lisäksi liitto ylläpitää Lastenkulttuurikeskusten verkostoa ja koordinoi valtakunnallista ja kansainvälistä yhteistyötä ja projekteja.

– Haluan tuoda lasten taiteellisen toimijuuden näkyväksi ja tuoda lastenkulttuurille lisää painoarvoa ja liitto antaa tähän uusia mahdollisuuksia. Lastenkulttuuriala kärsii työntekijöiden työsuhteiden pätkittymisestä, kysyntä ja tarve lastenkulttuurille on paljon suurempi kuin lastenkulttuurikeskusten resurssit, sanoo Päivi Setälä.

Liittoon kuuluu perustamisvaiheessa neljätoista jäsentä. Perustajajäsenet ovat kaikki Lastenkulttuurikeskusten verkoston jäseniä. Verkosto on perustettu vuonna 2003 opetus- ja kulttuuriministeriön aloitteesta. Vuosina 2003–2014 verkosto toimi nimellä Lastenkulttuurikeskusten verkosto Taikalamppu.


Hakusana