Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > SuomiAreenaa muillekin kuin porilaisille

SuomiAreenaa muillekin kuin porilaisille

(27.05.2015 10:49 Marleena Lammikko / päivitetty 27.05.2015 10:49)

SuomiAreena ei tänäkään kesänä jää vain Poriin, vaan muutkin kaupungit ja kunnat pääsevät nauttimaan SuomiAreenan annista.

SuomiAreenan käynnistää Tampereella Tammelan torilla järjestettävä keskustelu Liikenteestä lauantaina 11.7. Muun muassa Onnibussin toimitusjohtaja Pekka Möttö jaVR:n edustaja keskustelevat mihin uusi hallitusohjelma vie suomalaista liikennepolitiikkaa. Keskustelun juontavat Aamulehden päätoimittajat Jouko Jokinen ja Jorma Pokkinen.

kuva SuomiAreena jalkautuu tänäkin vuonna Tampereen Tammelantorille lauantaina 11.7. kello 10-12. Kuva: SuomiAreena


Siikaisten kunta järjestää keskustelun Voiko/Saako maalla asua ja yrittää? lauantaina 11.7. kello 13–14.15. Pohdinnan alla on, löytyykö rauhalliselle, maaseutumaiselle elämäntavalle enää edellytyksiä? Vuonna 2025 Siikaisissa on laskelmien mukaan yksi Suomen heikoimmista ikärakenteen huoltosuhteista. Pienten kuntien kohtalo näyttää huonolta ja maaseudut tyhjenevät tyhjenemistään. Onko maaseutuasumisella enää minkäänlaista tulevaisuutta? Keskustelussa on mukana Vaasan yliopiston aluetieteen professori Hannu Katajamäki, kansanedustaja Kristiina Salonen, maaeutuyrittäjä Hannu Uusihonko sekä senior advisor Jyrki Kangas.

Lauantaina 11.7. keskusteluja käydään Tampereen ja Siikaisten lisäksi Kankaanpäässä, jossa keskustellaan taiteesta ja kulttuurista alueiden vahvuuksina. Mukana keskustelussa on muun muassa Helsingin Sanomien kuvataidekriitikko Veikko Halmetoja. SuomiAreena rantautuu maanantaina myös Huittisiin, jossa on tiukkaa vääntöä Sotesta ja ruoantuotannon tulevaisuudesta. Huittisten kirkkopuistossa esiintyy Tapio ja Vili Liinoja.

Maanantaina 13.7. Ulvilassa puhutaan kuntaliitoksesta Porin kanssa, pohditaan ovatko koulun ovet auki maailmaan ja Ulvilan sekä Porin kaupunginjohtajat soutavat Ulvilasta Poriin. Raumalla aiheina ovat yksinäisyys ja pelko. Iltapäivällä järjestetään ilmaiskonsertti Rauman kaupunginteatterin edustalla, jossa lavalle nousee Diandra.

SuomiAreena järjestää ulkopaikkakuntien, paitsi Tampereen, SuomiAreena-tilaisuuksiin maksuttoman bussikuljetuksen. Bussikuljetukset lähtevät tuttuun tapaan Liisantorilta. Tarkemmat tiedot bussiaikatauluista löytyvät SuomiAreenan ohjelmasta, joka julkaistaan keskiviikkona 3.6.


Hakusana