Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Tietoa ja ennaltäehkäisyä ikäihmisten teemapäivillä

Tietoa ja ennaltäehkäisyä ikäihmisten teemapäivillä

(25.05.2015 16:08 Marleena Lammikko / päivitetty 25.05.2015 17:06)

Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa vietetään keskiviikkona 27.5. kello 10–18 ikäihmisten teemapäivää. Tilaisuus tarjoaa Itä-Porin alueen asukkaille informaatiota oman lähipalvelualueen palvelutarjonnasta sekä ennaltaehkäisevää tietoa ikääntymiseen liittyen.

Teemapäivässä esitellään kotisairaalan toimintaa, geriatrisen asiakkaan kuntoutumista ja ympärivuorokautista hoitoa. Esittelyssä ovat myös hoitotahto, kokonaisvaltaisen hoidon malli ja palveluneuvonta. Tietoa tarjotaan niin ikään päihteistä ja asukastuvista sekä muistista huolehtimisesta. Kävijöillä on mahdollisuus osallistua arvontaan ja keppijumppaan sekä saada vinkkejä venyttelyyn.

– Oikea-aikaisella neuvonnalla vähennetään tai siirretään raskaampien palveluiden tarvetta myöhäisempään ajankohtaan. Yhdessä tekemällä pystymme tukemaan entistä paremmin ikäihmisten kotona asumista ja aktiivista hyvää elämää, projektipäällikkö Bia Kaski sanoo.

Päivän aikana toimintaansa esittelevät erilaiset organisaatiot, kuten Energy Puls Wellness Center Oy, Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry, Satakunnan Selkäyhdistys, Satakunnan Vanhustuki ry sekä Satakunnan Yhteisökeskus/Avustajakeskus.

Teemapäivä liittyy Porin perusturvakeskuksessa käynnissä olevaan lähipalvelualueiden kehittämishankkeeseen ja on osa sen tapahtumapilotointia.

– Jatkossa tapahtumia tullaan hyödyntämään myös osana palveluiden kehittämistä. Pidämme asiakkaiden osallisuutta siinä olennaisena, Kaski sanoo.

kuva Kuva: Porin kaupunki


Hakusana