Etusivu > Uutiset > 2015 > 05 > Tilaussävellykset kruunaavat Pori Jazz-ohjelmiston

Tilaussävellykset kruunaavat Pori Jazz-ohjelmiston

(26.05.2015 14:55 Marleena Lammikko / päivitetty 26.05.2015 14:55)

Pori Jazz järjestetään heinäkuussa 50. kertaa, minkä kunniaksi festivaali on tilannut kolmelta kotimaiselta jazzmuusikolta uudet sävellykset, jotka kantaesitetään Kirjurinluodon Lokkilavalla pääkonserttien aikana.

Torstaina 16.7. oman sävellyksensä esittelee Juhani Aaltonen, perjantaina 17.7. Verneri Pohjola ja lauantaina 18.7. Jukka Perko. Tilaussävellykset kuullaan konserttien aikana muun ohjelmiston lomassa. Taiteilijoille on annettu tilaussävellyksissä vapaat kädet. Ainoa tilaajan asettama reunaehto on, että kappaleen tulee olla nimeltään ”1966” ensimmäisen Pori Jazz-festivaalin kunniaksi.

– Lähdin sävellystyötä aloittaessani miettimään, mitä Pori Jazz minulle merkitsee, mutta mietin myös festivaalin kasvua pienestä suureksi tapahtumaksi. Itse en toki voi kuin kuvitella, millainen Pori Jazz on ihan alkuvuosinaan ollut, pohtii Pohjola, joka on ehkä tämän hetken kovimmassa nosteessa oleva suomalainen jazzmuusikko.

Pääkonserttien ohjelma valmis

Pori Jazzin pääkonserttien ohjelmisto on täydentynyt viidellätoista esiintyjällä, mm. Kasmir, Asa & Band, Kahden Miehen Galaksi, Timo Lassy Band ja Bossa Negra-kokoonpano. Kirjurinluodon konserttien ohjelmisto on uusien kiinnitysten myötä valmis, ja samalla on julkaistu konserttikokonaisuuksien lavakohtaiset aikataulut sekä Cafe Jazzin ja Klubi-Klubben Gardenin ohjelmisto. Jazzkadun ilmaisohjelmisto julkaistaan lähiviikkoina.

kuva Kasmiria kuullaan perjantain pääkonsertissa. Kuva: Julius Konttinen


Hakusana