Etusivu > Uutiset > 2015 > 06 > Juhannus Porissa

Juhannus Porissa

(17.06.2015 15:58 Marleena Lammikko / päivitetty 17.06.2015 15:58)

Pori tarjoaa juhannuksena tekemistä jokaiseen makuun.

Juhannuksen vietto aloitetaan keskiviikkona 17.6. perinteisellä lomarauhanjulistuksella Reposaaressa. Tilaisuus järjestetään Eikanpuistossa kello 18. Murrepakinoitsija Elina Wallin julistaa tänä vuonna lomarauhan, jonka jälkeen Saariston lapset –orkesterin tahdissa tanssitaan juhannustanssit.

Torstaina 18.6. Rakennuskulttuuritalo Toivossa järjestetään lasten juhannuspaja kello 11-14. Lapsilla on mahdollisuus tehdä saunavihtoja ja koristella juhannussalko. Käviksen juhannusmarkkinoilla myydään erilaisia ruokaherkkuja, makeisia, vaatteita, käyttö- ja koriste-esineitä. Kauppatorin ja Kävelykädun alueella järjestettävillä markkinoilla on myös jaossa ilmapalloja, kahvia ja arpapalkintoja.

kuva Toivossa lapset pääsevät tutustumaan käsityöperinteisiin. Kuva: Taina Rinta-Kauhajärvi

Yyterissä nautitaan torstaista sunnuntaihin juhannuksesta rockin, rockabillyn, countryn ja bluesin soidessa. Yyterin kylpylähotellin ja Yyteri Campingin alueella ensimmäistä kertaa järjestettävällä Jamboreella esiintyvät muun muassa Crazy Caravan ’n’ The Rhythm ja The Sharks.

Perinteinen Jokirannan kokko sytytetään Ravintolalaiva Barcon ja Kirjurin uimarannan välissä puolen yön aikaan perjantaina 19.6.

Lavian Mansikkamäessä vietetään Suvi-iltoja juhannusaattona kello 17-01 ja juhannuspäivänä kello 19-24. Luvassa on muun muassa yhteislaulua, tanssia ja karaokea.

Juhannuksen aikana Porin Linjat ajavat poikkeuksellisin aikatauluin. Juhannusaattona ajetaan lauantai-vuorot ja liikennöinti päättyy noin kello 14. Juhannuspäivänä Porin Linjat ei liikennöi. Sunnuntaina 21.6. ajetaan sunnuntai-vuorot aikataulun mukaisesti. Tarkemmat aikataulut löydät täältä.


Hakusana