Etusivu > Uutiset > 2015 > 06 > Kaarisillan koulun vuokraaminen valtuustolle

Kaarisillan koulun vuokraaminen valtuustolle

(10.06.2015 12:59 Marleena Lammikko / päivitetty 10.06.2015 12:59)

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan maanantaina ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Kaarisillan koulun rakennusten korttelialueen tontti vuokrataan Kaarisillan Koulu Oy:lle ja tontilla sijaitseva rakennus myydään esitettyä kauppakirjaluonnosta noudattaen. Kauppahinta on 1,5 miljoonaa euroa.

Kaarisillan Koulu Oy on pyytänyt, että nykyisen tontin alue rajataan hankesuunnitelman mukaisesti ja vuokrataan perustetulle yhtiölle. Samalla yhtiö ostaisi Kaarisillan yhtenäiskoulun B-rakennuksen. Yhtiö toivoo tontilla sijaitsevien rakennusten omistusoikeuden keskittämistä. Järjestelyä perustellaan kiinteistönhoidon ja hallinnoinnin selkeydellä.

Kaarisillan Koulu Oy:n tavoitteena on aloittaa koulun rakentaminen elokuussa 2015, jotta koulutyö uudessa rakennuksessa voidaan aloittaa kevätlukukaudella 2017. Vanhasta rakennuskannasta säilyy vuonna 2012 peruskorjattu B-rakennus, joka liitetään yhdyskäytävällä suunniteltuun uudisrakennukseen. Vanhaa rakennuskantaa puretaan osissa; Isosannan koulu elokuuhun 2015 mennessä ja Kaarisillan koulun A-rakennus keväällä 2017.

Kaarisillan yhtenäiskoulun kouluympäristön uudistaminen ja parantaminen aloitettiin vuonna 2010. Ensi vaiheessa peruskorjattiin koulukiinteistön B-rakennus, jossa sijaitsevat teknisen- ja tekstiilityön luokat sekä kuvaamataidon opetustila. B-rakennuksen saneeraus valmistui vuonna 2012. Peruskorjaushankkeen jatkoa käsiteltiin Porin ja Lavian yhdistymishallituksen kokouksessa 3.11.2014. Päätettävänä oli koulukiinteistölle seuraavassa vaiheessa toteutettava n. 4.500 km² suuruinen uudisrakennushanke. Tuolloin päätettiin, että hankkeen rakennuttajana toimii Porin YH-Asunnot Oy. Hanketta varten perustettiin Kaarisillan Koulu Oy.


Hakusana