Etusivu > Uutiset > 2015 > 06 > Pori Sinfonietta julkaisee levyn

Pori Sinfonietta julkaisee levyn

(03.06.2015 09:16 Marleena Lammikko / päivitetty 03.06.2015 09:16)

Porin kaupunginorkesteri Pori Sinfonietta julkaisee sunnuntaina 7.6. CD/DVD-levyn Jukka Linkolan säveltämän Deus Protector Noster -messun kantaesityksestä Keski-Porin kirkossa 3.6.2008.

Levyn ensimmäinen myyntipäivä on Pori Organ -festivaalin avajaiskonsertissa. Levyä myydään festivaalin konserttien yhteydessä sekä Pori Sinfoniettan toimistolla. Kyseessä on Porin kaupungin 450-vuotisjuhlavuoden tilaussävellys, joka toteutettiin yhteistyössä Pori Organ -festivaalin kanssa.

– Pori Sinfonietta tilasi minulta Deus Protector Noster -teoksen vuonna 2006. Tällöin oli jo selvää, että Pori Organ Festival on myös tässä isossa hankkeessa mukana, Linkola muistelee.

Keski-Porin kirkon uudet urut saivat niitä varten tehdyn tilaussävellyksen

– Urkujen soolo-osuudet ovat paikoitellen hyvin räiskyviä jaksoja. Urkujen mahdollisuudet monien musiikillisten kerrostumien ilmentämisessä ovat lähes loputtomat. Kiitos urkuri Jan Lehtolalle uhrautuvasta työstä ja opastuksesta, Linkola toteaa.

Deus Protector Noster on ennen kaikkea kuoromessu. Kuoron vahva läsnäolo kuuluu läpi teoksen.

– Kiitos mittaamattoman suuresta työstä kuuluu Ognian Vassilevin johtamalle Porin Filharmoniselle kuorolle, sekä tietenkin tilaajille Pori Sinfoniettalle ja Pori Organ Festivalille!

kuva Kansikuva: Porin kaupungin kuva-arkistoHakusana