Etusivu > Uutiset > 2015 > 06 > Satakunnan ja Kiinan Changzhoun yhteistyö etenee

Satakunnan ja Kiinan Changzhoun yhteistyö etenee

(12.06.2015 13:00 Marleena Lammikko / päivitetty 12.06.2015 13:00)

Ensimmäinen turistiryhmä Changzhoun kaupungista vierailee Porissa 12-14.6.2015.

28 henkilöstä koostuva ryhmä tutustuu alueen nähtävyyksiin, vierailee paikallisten asukkaiden luona ja tapaa alueen eri toimijoiden edustajia.

Ryhmä esiintyy lauantaina 13.6. klo 9.00 alkaen Porin torilla uudella Satakieli-lavalla. Luvassa on perinteistä kiinalaisten kirjoitusmerkkien kaiverrusta sekä muita esityksiä.

Ryhmän vierailu on osa Satakunnan ja Changzhoun tiivistyvää yhteistyötä. Tavoitteena on luoda changzhoulaisten turistiryhmien vierailusta pysyvä käytäntö. Ryhmän mukana on myös Changzhoun TV-aseman kuvausryhmä, joka tekee vierailusta dokumenttifilmin.

Satakunnan maakunta on tehnyt yhteistyötä viiden miljoonan asukkaan Changzhoun kaupungin kanssa syksystä 2008, jolloin Satakuntaliitto allekirjoitti virallisen yhteistyösopimuksen Changzhoun kaupungin kanssa.Satakuntaliiton Changzhou-sopimus toimii laajana sateenvarjona mahdollistaen eri toimijoiden yhteistyön Kiinaan ja Changzhouhun. Sopimus luo muodollisen viitekehyksen ja tarjoaa Kiina-yhteistyössä sekä liiketoiminnassa välttämättömät viralliset puitteet. Toiminnan tavoitteena onkin ollut löytää alueen yrityksille yhteistyökumppaneita ja liiketoimintamahdollisuuksia Kiinasta. Liiketoiminnan edistämisestä on vastannut Prizztech Oy.

Changzhou sijaitsee Kiinan talouskasvun keskuksessa Jiangsun maakunnassa 170 km päässä Shanghaista Yangtze-joen suiston alueella. Kiinassa toimiminen edellyttää aktiivista verkoston rakentamista pitkällä aikajänteellä sekä virallisia sopimussuhteita.

Satakuntalainen Kiina-yhteistyö on laajentumassa myös tutkimus- ja korkeakoulupuolelle. Satakunnan ammattikorkeakoulu on syventänyt yhteistyötään Changzhoun alueen korkeakoulujen kanssa. Myös Porin yliopistokeskus on solmimassa alueelle tiiviimpiä suhteita.

Hakusana