Etusivu > Uutiset > 2015 > 06 > Satakuntarakkautta SuomiAreenalla

Satakuntarakkautta SuomiAreenalla

(23.06.2015 14:48 Saija Laaksovirta / päivitetty 23.06.2015 14:48)

Maakunnan ihanuus ja tulevaisuus puhuttavat Puuvillan puistossa.

Puuvillan puistossa koetaan satakuntarakkautta monessa muodossa maanantaina 13.7., kun Satakuntaliitto tuo SuomiAreenalle tilaisuuden We ♥ Satakunta. Puhujana kuullaan Satakunnan rakastajaa, taiteilija Tapio Liinojaa.

– Tarkoituksena on kertoa asukkaiden ja Satakunnasta jo pois muuttaneiden kiintymyksestä omaan maakuntaansa, vinkkaa viestintäsuunnittelija Tiina Leino Satakuntaliitosta.

kuva Kuva: Ville Malja/SuomiAreena
Tilaisuudessa riittää jännittävää ohjelmaa, sillä Satakunta-aiheisen lyhytnäytelmäkilpailun finaali ratkeaa. Myös Satakunnan maakuntakylä 2015- sekä Satakunnan Paras 2015-kilpailuiden voittajat julkistetaan ja palkitaan. Tilaisuuden juontaa Satakuntaliiton markkinointisihteeri Ulla Koivula.

Näytelmien pohjalta toivotaan uusia näkemyksiä maakuntaan. Maakuntakylän valinnan kohdalla korostetaan ihmisten omaa panosta maakuntansa eteen.

– Satakunnan Parasta voi vielä ehdottaa huomiseen asti. Valituksi voi tulla taho tai yksittäinenkin henkilö, joka on saavutuksillaan tai tempauksillaan ilahduttanut satakuntalaisia.

Satakuntalaisen tunnelman ohella jaetaan tietoa myös Euroopasta ja mukana on EU-tietopalvelu Europa Direct. Tilaisuudessa musisoi porilainen sisarusyhtye Midstreet.

Tiistaina 14.7. Puuvillan puistossa käydään kiinnostava keskustelu teemalla Satakunnan kansanedustajat – uusi kausi, uudet kujeet? Kansanedustajien joukko pureutuu tulevaan kauteen, joten luvassa on tiukkoja kysymyksiä ja kantaaottavia kommentteja. Keskustelua tuomaroi perinteisesti jääkiekkotuomari Jari Levonen.

Panelisteina ovat muun muassa kansanedustajat Laura Huhtasaari (ps.), Timo Kalli (kesk)., Krista Kiuru (sd.), Jaana Laitinen-Pesola (kok.) ja Jari Myllykoski (vas.). Tilaisuuden juontaa Ylen toimittaja Antti Laakso.

– Keskustelu pitää sisällään ajankohtaisia kysymyksiä ja ajatuksia, sillä kansanedustajat ja hallitus ovat tuoreita. Satakunnan asema Suomen vallan keskuudessa puhuttaa myös, kertoo Leino.


Hakusana