Etusivu > Uutiset > 2015 > 06 > SuomiAreenalla ollaan ihan Liekeissä

SuomiAreenalla ollaan ihan Liekeissä

(10.06.2015 15:06 Saija Laaksovirta / päivitetty 11.06.2015 10:50)

Liekeissä, mutta turvassa! -tapahtuma tuo elämyksiä ja asiaa arjen turvallisuudesta koko perheelle. Tilaisuuteen maksuttomat bussikyydit Porin Kauppatorilta.

Osana SuomiAreenaa nähdään nyt ensimmäistä kertaa ainutlaatuinen kaksipäiväinen tapahtuma, jossa turvallisuus on pääteemana. Tapahtuma järjestetään Porissa Länsi-Suomen Pelastusharjoitusalueella, osoitteessa Ilmailuopistontie 226. Ohjelmassa on keskustelua turvallisuudesta, toimintaratoja sekä onnettomuusnäytöksiä. Tapahtuman juontaa Kaisa Löfgren.

kuva Kuva: Länsi-Suomen Pelastusharjoitusaluesäätiö


Tapahtumasarja lähtee käyntiin maanantaina 13.7. kello 9 ja vauhtia sekä vaarallisia tilanteita riittää aina kello 12 asti. Päivän aikana nähdään poliisikoiranäytös voimankäyttötilanteessa ja käydään keskustelua aiheesta Pori myrskyn pyörteissä – Mitä kaikkea voi tapahtua ja miten siitä selvitään? Aihetta puimassa ovat muun muassa Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus ja Eija Vaula Satakunnan sairaanhoitopiiristä. Keskustelijat nähdään myöhemmin taituroimassa myös toimintaradalla.

– Tällaisia toimintanäytöksiä ei kovin usein pääse näkemään läheltä! Maanantain näytöksessä poliisikoirat päästetään irti metsään kuin rosvon perään, kertoo Winnovan viestintäpäällikkö Diana Bergroth-Lampinen.

Tiistaina 14.7. toinen tapahtumapäivä on vauhdissa kello 9-12. Aamu alkaa keskustelijoiden toimintarataosuudella, jonka jälkeen pohditaan aihetta Suomi – Euroopan turvallisin maa? Keskustelijoina ovat muun muassa STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, sekä Naisten valmiusliiton puheenjohtaja Anne Holmlund. Keskustelun jälkeen nähdään pelastuslaitoksen toimintanäytös tieliikennepelastamisesta.

Kaiken tämän lisäksi tapahtumapäivien aikana voi testata muun muassa törmäyssimulaattoria, tutustua viranomaisten ajoneuvoihin, kokeilla elvytystä ja liekin voimaa. Lapset saavat infopisteestä tehtäväpassin. Täyden passin palauttajia odottaa yllätyspalkinto. Yleisön toimintarata ja tehtäväpisteet ovat avoinna molempina päivinä koko tapahtuman ajan kello 9-12.

Mukana tapahtumapäivissä on myös pelastuslaitoksen, sairaanhoitopiirin ja poliisin #elämäedessä-liikenneturvallisuuskampanja autokouluikäiselle. Winnova on mukana tapahtumassa esittelemässä turvallisuusalan koulutustarjontaansa – kyseessä olevaa Pelastusharjoitusaluetta hyödynnetään heidän koulutuksissaankin.

– Tapahtumassa pääsee näkemään, kokemaan ja koittamaan myös itse. Olemme pyrkineet huomioimaan myös lapset ja luvassa onkin nallen pelastustehtävä kulissikaupungissa!

Tapahtuma-alue on laaja, joten alle 12-vuotiaat liikkuvat vain huoltajan seurassa.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy osoitteesta www.winnova.fi/liekeissa ja www.suomiareena.fi.

Tapahtumaesite


Hakusana