Etusivu > Uutiset > 2015 > 06 > SuomiAreenalla puidaan johtajuutta

SuomiAreenalla puidaan johtajuutta

(17.06.2015 13:21 Saija Laaksovirta / päivitetty 17.06.2015 13:28)

Onko sinussa johtaja-ainesta? Kuka johtaa ja mitä johtaa, entä miten Suomen talous voi?

Mielenkiintoinen kattaus tarjoillaan jälleen SuomiAreenalla kun johtajuuteen paneudutaan tiistaina 14.7. Porin Nuorkauppakamari järjestää Puuvillan puistossa keskustelutilaisuuden JC:t SuomiAreenalla Matkalla johtajuuteen – kolme reittiä huipulle! Keskustelua käydään johtajuudesta yleisesti ja puhujat tulevat eri osa-alueilta. Keskustelussa muodostetaan kokonaiskuva siitä, mitä kaikkea hyvään johtajuuteen tarvitaan, sekä millaisia johtajuuskoulutuksia puhujat ovat käyneet.

Keskustelijoina ovat muun muassa puheenjohtaja Johanna Lundán Suomen Nuorkauppakamarit ry:stä, pankinjohtaja Lauri Valtonen Huittisten Säästöpankista sekä komentaja Pauli Pukaralammi Kainuun tykistörykmentistä. Tilaisuuden juontaa toimittaja Laura Aimola.

– Jokaisella on kokemusta hyvästä ja ehkä huonostakin pomosta. Keskustelun tarkoituksena on vertailla mitä yhteistä on erilaisilla johtajuuskoulutuksilla. Tuomme esiin erilaisia käytännön esimerkkejä, ja toivomme kuuntelijoidenkin innostuvan itsensä kehittämisestä, kertoo Maria Kaapeli Porin Nuorkauppakamarista.

kuva Kuva: Paula Gröhn
Talous tasapainoon

Samana päivänä johtajuus, Suomen talous, sekä yrittäjyys ja omistajuus nousevat pinnalle Promenadisalissa kun keskustelu Onko johdossa vika? Silmät auki ja fokus tulevaisuuteen! lähtee käyntiin. Keskustelemassa ovat ex-elinkeinoministeri Jan Vapaavuori, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Leena Mörttinen, Yhdysvaltain suurlähettiläänä pitkään toiminut Bruce Oreck ja tutkimusprofessori Heikki Ailisto. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii kipakkuudestaan tunnettu Lenita Airisto, joka ei päästä panelistejaan helpolla.

Paneelin keskiössä on talous, jota käsitellään ajankohtaisista ja keskeisistä näkökulmista. Mikä on yrittäjyyden ja omistajuuden rooli Suomen kansantalouden kehittämisessä? Megatrendiksi noussut teollinen vallankumous puhuttaa myös – asioiden internet, tulevaisuuden visiointi, näköalat ja mahdollisuudet ovat tapetilla. Vaikeatkin asiat tuodaan esiin ymmärrettävästi.

– Odotuksemme ovat jälleen korkealla tilaisuuden suhteen. Puhujat ovat kiinnostavia ja aihe ajankohtainen. Kaiken kaikkiaan kutsuva kattaus, sillä talous on tapetilla enemmän kuin ehkä koskaan aiemmin SuomiAreenan historiassa, kertoo Perheyritysten liiton yhteiskuntasuhdepäällikkö Eveliina Talvitie.

Prizztech Oy on ollut vuodesta 2008 järjestämässä SuomiAreenan keskusteluja, jossa arvostetut asiantuntijat ovat käsitelleet taloustilannetta eri tulokulmista.

– Mielestäni elinkeinoyhtiön rooliin sopii korkea-arvoisten keskustelijoiden tuominen maakuntaan, jotka ottavat kantaa Suomen talousnäkymiin ja mahdollisuuksiin peilaten asemaamme suhteessa maailman talouteen ja tulevaisuuden digitalisaatioon, toteaa palvelukoordinaattori Ilona Wessman Prizztech Oy:stä.


Hakusana