Etusivu > Uutiset > 2015 > 06 > SuomiAreenan sävelet

SuomiAreenan sävelet

(18.06.2015 11:23 Marleena Lammikko / päivitetty 24.06.2015 13:57)

SuomiAreenalla on keskustelujen lisäksi kuullaan musiikkia laidasta laitaan, popista kamarimusiikkiin.

Sunnuntaina 12.7. kuullaan kamarimusiikkia Porin teatterissa, kun Enesco-kvartetti nousee lavalle. Konsertti on osa Kuhmon kamarimusiikkijuhlia.

– Romanialaislähtöinen kvartetti esittää kaksi teosta, joista toinen on Schubertin tyttö ja kuolema. Kvartetissa soittaa myös kamarimusiikkijuhlien taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn, kertoo kamarimusiikkijuhlien toiminnanjohtaja Sari Rusanen.

Maanantaina 13.7. on vuorossa kansanmusiikkia Raatihuoneen puistossa Purje-lavalla. Yleisöä viihdyttää viulujengi Friggit ja tulevaisuuden toivot Näppärit. Raumalla päivän ohjelman kruunaa kaupunginteatterin edessä esiintyvä Diandra.

Savonlinnan Ooppera tuo terveisensä Poriin tiistaina Raatihuoneen puistossa kello 20–21. Tapahtuman aikana päästään ihailemaan Johanna Rusanen-Kartanon ja Waltteri Torikan upeita ääniä Tuula Hällströmin säestämänä. Ilta jatkuu Raatihuoneen juhlasalissa Virsi- ja viini-illan merkeissä kello 21.

Legendaarinen BumtsiBum!-show tekee paluun keskiviikkona kello 18.15–19.30. Show’n juontaa itse Marco Bjuström ja se on katsottavissa suorana myös SuomiAreenaTV:stä. BumtsiBumissa kuullaan Virve Rostia, Diandraa, Veeti Kalliota ja Visa Luttista. Bar Kinossa järjestetään poliittisten laulujen ilta, Haistakaa P***a koko valtiovalta, kello 21. Tilaisuutta ja yhteislaulua johtavat Anssi Kela, Mikko Alatalo ja Punatähdet. Samaan aikaan Keski-Porin kirkossa järjestetään Timo Lassy & Higher Groundin konsertti.

Torstaina Torivarteilla musiikilla on suuri rooli päivän ohjelmassa. Aamulla lauletaan virsiä lasten veisuista klassikkovirsiin. Aamupäivällä kuulijoilla on mahdollisuus pistää jalalla koreaksi Tanssi Veikkauksen kanssa-toritansseilla. Tanssimassa on Marko Keränen ja muita tähtivieraita. Toritanssien jälkeen Puolustusvoimien varusmiessoittokunta soittaa kesäkappaleita.


kuva Vesa Haltsonen ja Teemu Niemelä laulattavat jälleen kerran SuomiAreenan kuulijoita. Kuva: SuomiAreena
SuomiAreenan päättää perjantaina Leevi and the Leavings-yhteislauluhetki Eetunaukiolla. Yhteislaulua johtavat ja säestävät muusikot Vesa Haltsonen ja Teemu Niemelä. Tapahtumassa kuullaan ja lauletaan Leevi and the Leavingsin suosituimpia kappaleita, kuten Pohjois-Karjala ja Raparperitaivas.


Hakusana