Etusivu > Uutiset > 2015 > 06 > SuomiAreena tuo Poriin Bumtsi Bumia ja tunnetuimmat vaikuttajat

SuomiAreena tuo Poriin Bumtsi Bumia ja tunnetuimmat vaikuttajat

(03.06.2015 11:30 Saija Laaksovirta / päivitetty 03.06.2015 11:30)

SuomiAreenan koko ohjelma on julkaistu. Tapahtuma järjestetään Porissa 13.–17.7.2015.

MTV:n ja Porin kaupungin kymmenettä kertaa järjestämä keskustelutapahtuma SuomiAreena kasvaa vuosi vuodelta. Tällä kertaa mukana on ennätykselliset 160 keskustelua ja noin 800 keskustelijaa ja muuta osallistujaa. Poriin saapuvat mm. uudet ministerit, kaksi presidenttiä, viisi Euroopan parlamentin jäsentä ja noin 70 kansanedustajaa.

kuva Kuva: Pieta Kivelä


SuomiAreena kokoaa tuttuun tapaansa maan tunnetuimmat vaikuttajat keskustelemaan ajankohtaisista puheenaiheista kesäiseen Poriin. Keskustelujen aiheet vaihtelevat taloudesta ja hyvinvointivaltiosta puolustus- ja ulkopolitiikkaan, eläkeuudistuksesta lasten asemaan ja yksinäisyydestä tuleviin työmarkkinauudistuksiin.

Keskusteluissa mukana ovat mm. presidentit Tarja Halonen ja Martti Ahtisaari, eduskunnan uusi puhemies Maria Lohela, puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg, talousvaikuttajat Vesa Vihriälä, Vesa Puttonen, Matti Apunen ja Aki Kangasharju, professorit Pentti Arajärvi ja Heikki Hiilamo sekä kaikki työmarkkinajohtajat. Muusikoista mukana ovat mm. Ismo Alanko, Sipe Santapukki, Toni Wirtanen, Anssi Kela, Yona, Diandra ja Paleface. Muita kulttuuri- ja urheiluvaikuttajia ovat mm. Klaus Härö, Matti Rönkä, Eppu Nuotio, Sirpa Kähkönen, Antti Reini, Manuela Bosco, Susanna Pettersson, Nooralotta Neziri ja Antti Törmänen.

Pääteemoina opetus ja kulttuuri

SuomiAreenan pääteemoja 2015 ovat opetus ja kulttuuri. Yli 40 keskustelussa paneudutaan mm. koulutuksen tasoon, toisen asteen koulutukseen sekä koulun digitalisoitumiseen. Kulttuurikeskusteluissa puhutaan mm. lastenkirjallisuudesta, räpistä sekä kulttuurin vientimahdollisuuksista. MTV puolestaan järjestää suuren viihde- ja draamakeskustelun, kirkko suuren uskontokeskustelun sekä Martti Ahtisaaren toimisto yhdessä Olympiakomitean kanssa keskustelun urheiludiplomatiasta. Kesän pääyhteistyökumppaneita ovat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä DNA.

Ensi kertaa kukin eduskuntapuolue järjestää oman tunnin mittaisen tilaisuutensa, joissa ne käyvät itsetutkiskelua vaalien jälkeen. Puoluetunteja järjestetään maanantaista torstaihin, ja niihin osallistuvat mm. kaikki oppositiopuolueiden puheenjohtajat.

SuomiAreena vahvistaa kulttuuritarjontaa kutsumalla Pori Jazzin 50-vuotisjuhlan kunniaksi Poriin kolme muuta kesäfestivaalia. Savonlinnan Oopperajuhlilta musiikkia tarjoavat oopperatähdet Waltteri Torikka ja Johanna Rusanen. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilta paikalle saapuvat Näppärit ja viulujengi Frigg sekä Kuhmon Kamarimusiikkijuhlilta Enesco-kvartetti.

Keskustelujen lisäksi tarjolla on runsaasti myös muita tapahtumia. Porin Pesäkarhut tarjoaa ilmaisen pesäpallo-ottelun, Porin raviradalla järjestetään SuomiAreena-ravit ja Tennisliitto järjestää yritysjohtajien tennisturnauksen. Kokemäenjoessa kilpaillaan suppauksessa Kalle Palanderin ja Tuuli Petäjä-Sirenin johdolla. DNA järjestää Bumtsi Bum-shown ja kirkko Timo Lassyn kirkkokonsertin.

Näin poimit SuomiAreenan parhaat palat

SuomiAreena saa ensi kertaa oman tv-kanavan, kun SuomiAreenaTV välittää kiinnostavimmat keskustelut 13.–17.7. klo 7.00–22.00. SuomiAreenaTV löytyy DNA:n kaapeliverkossa kanavapaikalta 265 ja antenniverkossa paikalta 41 sekä DNA TV -palvelun kautta. Kanavan ohjelmistoa luotsaa juontaja Mervi Kallio.

MTV3-kanava panostaa SuomiAreena-ohjelmiin ennätyksellisellä tuntimäärällä. Huomenta Suomi ja Studio55.fi-ohjelmat rantautuvat Poriin ja nähdään ma-pe klo 7.00–9.30. Ohjelmia juontavat Nina Rahkola, Tapio Nurminen ja Lauri Karhuvaara. MTV3-kanavalla nähdään myös SuomiAreena Special-ohjelma ma-pe klo 19.30–21.00. Sen juontavat Ripsa Koskinen-Papunen, Peter Nyman ja Heikki Piuhola. MTV3 järjestää ja televisioi myös puoluejohtajien keskustelut – tiistaina klo 22.35 entisten puoluejohtajien keskustelun ja keskiviikkona klo 22.35 nykyisten puoluejohtajien keskustelun.

SuomiAreena-keskusteluja voi seurata suorana osoitteessa mtv.fi, suomiareena.fi tai MTV Katsomon kautta. Katsomosta löytyvät myös keskustelujen tallenteet, joita syntyy parinsadan tunnin verran. Myös Radio Nova on mukana kesäisissä tunnelmissa koko viikon ajan.

Osallistu jo nyt keskusteluun #suomiareena! Koko ohjelma nähtävissä osoitteessa suomiareena.fi/ohjelma.


Hakusana