Etusivu > Uutiset > 2015 > 06 > Terveyskioski Viikkarin Valkamaan

Terveyskioski Viikkarin Valkamaan

(10.06.2015 13:16 Marleena Lammikko / päivitetty 10.06.2015 15:32)

Porin perusturvakeskuksen ensimmäinen terveyskioski avautuu ensi viikolla Porissa. Ilmaista matalan kynnyksen neuvontaa tarjoavalla kioskilla halutaan edistää kuntalaisten omaehtoista hyvinvointia.

Avopalvelukeskus Viikarin Valkamaan sijoittuvassa pilottikioskissa työskentelee sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saanut palveluneuvoja. Palveluneuvoja tekee verenpaineen mittauksia sekä hemoglobiinin ja verensokerin pikatestauksia muun neuvonta- ja ohjaustyön ohella.

Palvelukoordinaattori Mikko Mäkelä korostaa, ettei kyse ole varsinaisesta vastaanottotoiminnasta, eikä palveluneuvojan ja neuvottavan välille synny hoitovastuullista hoitosuhdetta.

– Palveluneuvojat eivät tee hoidontarpeen arviointeja tai asiakkaan tilanteen seurantaa vaan neuvovat oikeaan palveluun ja hoitoon hakeutumisessa.

Kioski on avoinna 15. kesäkuuta alkaen maanantaisin kello 10–12 ja 3. elokuuta alkaen maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 10–12.

Syksyn aikana toimintaa suunnitellaan laajennettavan myös muihin palveluneuvonnan pisteisiin. Kiinteiden toimipisteiden lisäksi terveyskioskin jalkautumista pohditaan esimerkiksi asukastuville.

Porin perusturvakeskuksella on tällä hetkellä yhteensä seitsemän palveluneuvonnan pistettä eri puolilla yhteistoiminta-aluetta. Niistä saa yleistietoa yhteistoiminta-alueella annettavista sosiaali- ja terveyspalveluista, ohjausta omaan elämäntilanteeseen sekä opastusta oikean palvelun tai viranomaisen löytämiseksi. Lisäksi palvelua annetaan puhelimitse numerossa (02) 6234 300 sekä perusturvan nettisivuilla.


Hakusana