Etusivu > Uutiset > 2015 > 06 > Virka-ajan ulkopuolinen hammaslääkäripäivystys yhteispäivystyksen tiloihin

Virka-ajan ulkopuolinen hammaslääkäripäivystys yhteispäivystyksen tiloihin

(15.06.2015 08:27 Marleena Lammikko / päivitetty 15.06.2015 08:27)

Satakunnan virka-ajan ulkopuolinen hammaslääkäripäivystys keskitetään Poriin. Päivystystoimintaa varten on remontoitu uudet tilat Satakunnan sairaanhoitopiirin yhteispäivystyksen tiloihin. Toiminta niissä alkaa 1. heinäkuuta.

– Asiakkaan näkökulmasta keskittämisestä on se etu, että kaikki terveyttä koskevat päivystyspalvelut löytyvät nyt samasta pisteestä, jonne on helppo löytää, johtava ylihammaslääkäri Pauliina Hietasalo Porin perusturvakeskuksesta kertoo.

Kiireellistä hoitoa annetaan arkisin kello 16–21 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 8–21. Päivystyksessä tarjotaan välitön ensiapu potilaille, joilla on suun ja hampaiden alueen äkillistä särkyä, turvotusta tai hampaisiin kohdistunut tapaturma.

Hoitoon hakeudutaan soittamalla numeroon (02) 621 3625. Puhelimessa tehdään hoidon tarpeen arviointi, jonka perusteella potilaalle annetaan aika päivystykseen hammaslääkärin vastaanotolle tai kotihoito-ohjeet.

Keskittämisen taustalla on Sosiaali- ja terveysministeriön asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä. Ne määräävät suun terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolisesta päivystyksestä siten, että se on järjestettävä sairaanhoitopiirin alueella keskitetysti yhteispäivystyksen yhteydessä.

Päivystyksen järjestämisestä Satakunnassa vastaavat yhteistyössä kaikki maakunnan kunnat. Vastuun päivystyksen toteuttamisesta kantaa Porin perusturvakeskus, joka on vuokrannut päivystyspaikkana toimivat tilat Satakunnan sairaanhoitopiiriltä.

Hietasalo muistuttaa, että arkipäivisin kiireellinen vastaanotto toimii edelleen potilaan oman kunnan hammashoitolassa. Koko Satakunnan yöpäivystys vakavissa tapauksissa on järjestetty kello 21–8 välisenä aikana Turun yliopistollisen keskussairaalan yhteispäivystyksessä.


Hakusana