Etusivu > Uutiset > 2015 > 07 > Kalevan kisat tuo urheiluhuuman Poriin

Kalevan kisat tuo urheiluhuuman Poriin

(30.07.2015 11:27 Marleena Lammikko / päivitetty 30.07.2015 11:33)

Yleisurheilun Suomen mestaruuksista mitellään Porin Stadionilla koko viikonlopun ajan.

– Kalevan kisat palaavat juurilleen Poriin tänä vuonna. Ensimmäiset yleisurheilun mestaruuskisat pidettiin Porissa vuonna 1915. Porilla, jos jollakin on perinteitä järjestää kisoja. Toivottavasti viikonlopun aikana nousee uusia tähtiä, jotka kannustavat lapsia ja nuoria liikkumaan ja harrastamaan. Stadionille kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan kisoja, sillä tunnelma ja jännitys ovat aistittavissa aivan eri tavalla paikan päällä kuin television välityksellä, kertoo Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Kalevan kisojen yleisötavoite on 20 000 kävijää. Tähän mennessä lippuja on myyty jo yli 10 000 kappaletta tasaisesti kaikille kisapäiville.

– Pori tarjoaa loistavat olosuhteet Kalevan kisoille. Pori onkin ehkä paras paikka järjestää kisat, sillä kilpailualueella kaikki on valmiina eikä lisäkatsomoja tarvitse rakentaa. Toivottavasti mahdollisimman moni porilainen tulisi seuraamaan kisoja paikan päälle, sillä kisat ovat ainutlaatuinen kokemus. Seuraavan kerran Kalevan kisat saattavat tulla vasta vuosien päästä. Yleisö on otettu kisajärjestelyissä hyvin huomioon ja stadionille pystytetään 70m² kokoinen videotaulu, joka on suurin Suomessa urheilukisoissa käytetty taulu, paljastaa Kalevan kisojen johtoryhmän puheenjohtaja Harri Aalto.

Torstain kävelymatkat avaavat kisat

kuva

Kävelyn miesten ja naisten suomenmestaruuksista kamppaillaan torstaina Porin Etelärannassa kello 19 alkaen. Erityisesti miesten kävelystä on tulossa kansainvälisen tason kilpailu, kun Pekingin MM-kisoihin valitut huippunimet Jarkko Kinnunen, Aleksi Ojala ja Veli-Matti Partanen ottavat mittaa toisistaan. Lähtö- ja maalialue on Etelärannassa Cafe Jazzin kohdalla. Kisajärjestelyt sulkevat Etelärannan sekä Hallituskadun ja Etelärannan välisen moottoriajoneuvoliikenteen väliltä Yrjönkatu – Hallituskatu klo 14 – 23 väliseksi ajaksi. Vuoroliikenteessä olevien linja-autojen kulku sallitaan siten, että kauppatorilta pohjoiseen viimeistään klo 18:15 lähtevät vuorot ajavat Antinkadun ja Etelärannan kautta. Korvaava reitti kulkee sen jälkeen kauppatorilta Yrjönkadun kautta. Pysäköinti on kielletty Etelärannassa kadun reunassa. Yleisöllä on vapaa pääsy kävelykisaan.

Perjantaina Porin oma tähti, Nooralotta Neziri, kisaa aidoissa. Lauantaina kisataan muun muassa pituushypyssä ja naisten keihäässä. Sunnuntaina koittaa odotettu miesten keihään finaali.


Hakusana