Etusivu > Uutiset > 2015 > 07 > Karjarannan taidekilpailun finalistit valittu

Karjarannan taidekilpailun finalistit valittu

(08.07.2015 09:02 Marleena Lammikko / päivitetty 08.07.2015 09:02)

Jury valitsi jatkoon seuraavat finalistit: Arja-Riitta Ihalainen, Henna Jaatinen, Samu Raatikainen, Mirja Vallinoja ja Antti Tuomento. Ehdotuksia jätettiin yhteensä 61 kappaletta.

Toiseen vaiheeseen osallistuvat taiteilijat valmistavat syksyn aikana viimeistellyt ehdotukset, jotka ovat nähtävissä marraskuussa Porin pääkirjastossa. Yleisöllä on myös silloin mahdollisuus kommentoida ehdotuksia. Varsinaisen toteutettavan suunnitelman tuomaristo valitsee loppuvuodesta.

Innovatiivisuutta ja yhteisöllisyyttä

Arvostelulautakunnan mielestä Karjarannan taidesuunnittelun ideakilpailun teosehdotuksissa on tuore ja ennakkoluuloton ote. Ehdotuksissa on nähtävissä viimeaikoina Suomessa toteutettujen kaupunkiprojektien ja uuden julkisen taiteen vaikutteita. Mukana on monimuotoisia teosehdotuksia sekä innovatiivisia teosideoita, joita voidaan kehittää eteenpäin yhteistyössä Porin kaupungin kaupunkisuunnittelun ja katu- ja puistosuunnittelun kanssa.

Karjarannan taidesuunnittelun kilpailuohjelmassa mainitut tavoitteet paremman ympäristön saavuttamisesta aluetaideinnovaatioiden avulla on teosehdotuksissa keskittynyt taideteospohjaisiin ratkaisuihin. Julkisen taiteen ja uudenlaisen kaupunkikehittämisen näkökulmasta katsottuna positiivisena kehityksenä voidaan pitää sitä, että monissa ehdotuksissa on huomioitu yhteisöllisyys ja asukkaiden osallistumisen mahdollisuudet. Kokonaisvaltaisia, innovatiivisia ja realistisia aluesuunnitelmia ei ole mukana kovin montaa.

Eläinteema ja Karjarannan historiasta ammennettu lypsykarja -aihe ovat olleet taiteilijoiden keskuudessa suosittuja. Eläinaiheiden ohella alueen teollinen historia, luonto-, kasvi- ja kaupunkipuutarha -aiheet ovat toimineet inspiraation lähteinä - yhteistyössä kaupunkisuunnittelun kanssa.


Hakusana