Etusivu > Uutiset > 2015 > 07 > Karjarannan taidesuunnittelukilpailulle valtiontukea

Karjarannan taidesuunnittelukilpailulle valtiontukea

(08.07.2015 15:41 Marleena Lammikko / päivitetty 08.07.2015 15:41)

Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt vuosille 2015-2016 Porin kaupungin Karjarannan alueen taidesuunnittelukilpailun voittaneen työn toteutukseen erityisavustusta 25 000 euroa. Apuraha on myönnetty valtionavustuksista, jotka koskevat "Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen" –hankkeita.

Avustus on tarkoitettu yhteisöille, jotka hankkivat rakennuskohteisiinsa taideteoksia ”Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen” -periaatteen mukaisesti.

Taiteen edistämiskeskus on tukenut vuonna 2015 Karjarannan uuden asuinalueen eli tulevan asuntomessualueen taidesuunnittelua. Myönnetty avustus toimii jatkorahoituksena ja se käytetään taidesuunnittelukilpailun voittaneen työn toteutukseen. Taidekokonaisuudella nostatetaan alueen julkisten tilojen laatua. Taiteen avulla alueelle saadaan yhteisöllisyyttä, viihtyisyyttä ja uniikkia ilmettä. Veden läheisyys ja ruokapuisto mahdollistavat myös uudenlaisia sijoituspaikkoja taiteelle.

Karjarannan alueen taidesuunnittelu on korkean profiilin taidesuunnittelua. Porin kaupunki haluaa satsata omalta osaltaan taiteeseen. Nyt saadulle avustukselle on selkeä tarve, koska hanke on vaativa. Kaupungilla ei ole aiempaa kokemusta taiteen ottamisesta mukaan aluesuunnitteluun näin tiiviisti. Tuki on ensiarvoisen tärkeä taiteilijan työn erityislaadun tukemiseksi ja monipuolisen ympäristöön sijoittuvan taiteen toteutumiseksi.

Karjarannan alueen suunnittelu ja toteuttaminen on useamman vuoden kestävä prosessi, myös taidesuunnittelun osalta. Voittajatyön toteuttaminen osaksi Karjarannan asuntomessualuetta käynnistyy alueen rakennustöiden yhteydessä.


Hakusana