Etusivu > Uutiset > 2015 > 07 > Kesätöissä kaupungilla

Kesätöissä kaupungilla

(02.07.2015 15:01 Saija Laaksovirta / päivitetty 02.07.2015 15:14)

Tänä kesänä Porin kaupunki työllistää yli 300 nuorta kesätöihin. Tässä heistä muutama! Työnkuvia on monia, eikä töissä tule tylsää.

Nuori Pori -lehti syntyy yhteistyöllä

Kesätoimittajat Tiina Miettinen, 25 ja Vilja Tuohino, 21 ovat nyt kolme viikkoa työskennelleet Nuori Pori -harrastuslehden parissa. Työn kuvaan kuuluu harrastusilmoitusten kerääminen lehteen, sekä lehden sisällön ja ulkoasun muotoilu. Nuori Pori -lehdestä löytyy kaikki tarpeellinen tieto paikallisista harrastuksista nuoria varten.

kuva Tiina (vas.) ja Vilja kehuvat vapaa-aikaviraston työilmapiiriä hyväksi. Kuva: Saija Laaksovirta

– Kesätyön tiimoilta olen mukana myös Nuori Pori harrastaa -tapahtuman järjestämisessä ja markkinoinnissa. Hankin tapahtumaan esimerkiksi sponsoreita ja olen myös paikan päällä itse tapahtumassa, kertoo Vilja Tuohino.

Nuori Pori harrastaa -tapahtuma järjestetään 23.8. Kirjurinluodossa Lokkilavan edustalla.

Tiinan mielestä parasta kesätyössä on kuvituksen ja grafiikan suunnittelu, Vilja taas kertoo oppineensa paljon uusia yhteydenottotapoja. Graafinen suunnittelu on molemmille tuttua ja kesätyö sopiikin hyvin heidän koulutustaustaansa.

Kaupunki saa kiitosta hyvien työtilojen tarjoamisesta. Nuori Pori -lehteä toimitetaan vapaa-aikaviraston toimistolla, jonka sijaintiin kesätyöntekijät ovat tyytyväisiä.


Kaupunki siistiksi, puistot kuntoon

kuva Aleksin ensimmäinen kesätyöpäivä kului lehmuksia leikaten. Kuva: Saija Laaksovirta

Katukuvassa ensimmäisiä kesätyöpäiviään viettää Aleksi Koivisto, 17. Puistotyöntekijänä kuukauden työskentelevä Aleksi on jo päässyt työn makuun perehdytyksen avulla. Odotukset ovat hyvät – tekemistä, ulkoilua ja tietysti taskurahaa. Työnkuvaan kuuluu niin versojen leikkuutöitä, rikkaruohojen nyppimistä kuin roskien keräämistä.

– Ensimmäinen päivä meni puoliksi perehdytyksessä, jossa opetettiin muun muassa kolme eri leikkuutapaa. Myös työvaatteet ja -välineet jaettiin, sekä ohjeistettiin yleisesti.

Taidekuviot tutuiksi

kuva Kaisu kannustaa kaupunkilaisia tutustumaan Taidemuseon monipuoliseen kulttuuritarjontaan kesäisin. Kuva: Saija Laaksovirta

Museoapulainen Kaisu Kaalikoski, 18 työskentelee jo toista kesää Taidemuseon asiakaspalvelussa. Tämän kesän rupeama pyörähti käyntiin kesäkuun alussa. Museoapulaisen työnkuvaan kuuluu asiakaspalvelua, sisäänpääsylippujen myyntiä, museokaupan ja varaston siivousta, sekä mediaseurantaa.

– Taidemuseossa on mukavaa olla kesätöissä. Täällä pääsee sisään taidekuvioihin ja myös englannin kieltä saa asiakaspalvelussa käyttää reippaasti.

Kaisu suosittelee kulttuuria kesälomalaisille, taidemuseossa on esillä monipuolisia näyttelyitä. Taidemuseoon on vapaa pääsy keskiviikkoisin kello 18–20, opastettu kierros alkaa kello 18. Myös lapsille löytyy puuhaa keskellä viikkoa kesäkeskiviikkojen merkeissä.
Hakusana