Etusivu > Uutiset > 2015 > 07 > Porin Kirjojen Yötä vietetään ensimmäistä kertaa

Porin Kirjojen Yötä vietetään ensimmäistä kertaa

(20.07.2015 16:11 Saija Laaksovirta / päivitetty 20.07.2015 16:14)

Uusi maksuton kirjallisuustapahtuma valtaa kaupunginkirjaston 20. elokuuta.

Ohjelmaa on kirjaston täydeltä niin lapsille kuin aikuisillekin aina kirjailijavierailuista ja lukuvinkkauksista ulkoilmaelokuvanäytökseen ja viulumusiikkiin.

Auditoriossa Kaari Utrio kertoo historiallisesta rakkaudesta ja elokuussa ilmestyvästä romaanistaan Paperiprinssi. Dekkarikirjailijat Tuula-Liina Varis ja Arttu Tuominen puolestaan keskustelevat aiheesta ”Murha kaupungissa”.

Aikuisten osaston kirjasalissa kirjailijat Hanna-Riikka Kuisma ja Rosa Meriläinen keskustelevat aiheesta ”Nainen, keho ja kuolema”. Satakunnan äidinkielenopettajat antavat tietoiskun lukemisen puolesta.

Kirjaston kahvilassa pidetään kirja-aiheinen tietokilpailu, ja keskustelumatinean aiheena on runouden vaikeus.

Lastenkirjaosaston ohjelmassa on muun muassa rap-artisti Tarkka-a:n työpaja sekä sanaseikkailua Sanataideyhdistys Skriivarin malliin.

Lisäksi luvassa on kirjamyyntiä koko illan ajan, ja nähtävillä on Porin Lastenkulttuurikeskuksen vauvojen värikylpyjen vauvamaalarien kirja.

Tapahtumassa esiintyvät myös Pori Sinfoniettan konserttimestarit ja viulistit Ion Buinovschi sekä Johanna Franzon.

Illan päätteeksi kirjaston takapihalla esitetään F. E. Sillanpään romaaniin Ihmiset suviyössä perustuva klassikkoelokuva yhteisen piknikin merkeissä.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy Porin Kirjojen Yön tapahtumasivulta Facebookista.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Porin kaupunginkirjasto, Taiteen edistämiskeskus, Satakunnan Sanataideyhdistys Skriivari sekä kirjoittajayhdistys Manuscript -63.


Hakusana