Etusivu > Uutiset > 2015 > 07 > Koivulan erityiskoulun sisäilmatutkimus valmistui

Koivulan erityiskoulun sisäilmatutkimus valmistui

(02.07.2015 10:45 Saija Laaksovirta / päivitetty 02.07.2015 10:45)

Sisäilmatutkimuksen mukaan rakennuksen sisäilman laatua heikentävät muun muassa ilmanvaihdon puutteet, mikrobivauriot pilareiden alaosissa, ulkoseinä- ja yläpohjarakenteiden kautta tapahtuvat ilmavuodot sekä viemärien hajuhaitat.

Koululla tehdään parhaillaan muun muassa ulkoseinä- ja yläpohjarakenteiden, ikkunoiden ja viemärien tarkastusluukkujen tiivistyskorjauksia sekä korjataan pilarien alaosien mikrobivauriot. Koulun ilmastointikanavat nuohotaan ja ilmastointi säädetään uudelleen. Lisäksi tutkimuksen perusteella poistetaan koulun käytöstä väestönsuojassa sijaitsevat aistitila ja teknisen työn tilat.

- Korjaustyöt ovat vasta alussa ja niitä tehdään täydellä teholla. Emme osaa vielä sanoa voiko koulutyö Koivulan erityiskoulun tiloissa alkaa normaalisti tiistaina 11.8. Se selviää korjaustöiden edetessä ja siitä tiedotetaan erikseen, kertoo Sampolan Palvelukeskus Oy:n toimitusjohtaja Hannu Koski.

Ennen koulutyön alkua tilat siivotaan homeettomiksi ja tarkistetaan mittauksin tiivistyskorjausten onnistuminen. Koulun irtaimisto puhdistetaan ennen niiden siirtämistä takaisin korjattuihin tiloihin.

Syksyn 2015 aikana korjataan koulun vesikatto ja samalla tehdään rakennuksen ulkopuolisia korjaustöitä kuten piha-alueiden uudelleen muotoilua sekä uusitaan ikkunoiden vesipellit.

Porin kaupungin sisäilmatyöryhmän ja tiloja hallinnoivan Sampolan Palvelukeskus Oy:n RTC Vahanen Turku Oy:llä teettämä Koivulan erityiskoulun rakennuksen sisäilmatutkimus valmistui 16.6.2015. Tutkimus käynnistettiin keväällä 2015 henkilökunnalla ja oppilailla todetun oireilun perusteella. Korjaustyöt aloitettiin maanantaina 29.6.

Tiedotustilaisuudet henkilökunnalle ja oppilaiden vanhemmille ja huoltajille

Porin kaupungin sisäilmatyöryhmä ja tiloja hallinnoiva Sampolan Palvelukeskus Oy järjestävät koulun tiloissa sen sisäilmatilannetta koskevat tiedotustilaisuudet koulun henkilökunnalle ja oppilaiden vanhemmille ja huoltajille ennen koulutyön alkua maanantaina 10.8.2015. Tiedotustilaisuudessa kerrotaan sisäilmatutkimuksen sisällöstä sekä sen pohjalta koululla kesällä 2015 tehdyistä sekä syksyn aikana jatkuvista korjaustoimenpiteistä.

Koulun henkilökuntaa ja oppilaiden vanhempia ja huoltajia on tiedotettu sisäilmatutkimuksen valmistumisesta sekä tulevasta tiedotustilaisuudesta.

Sisäilmatyöryhmä seuraa koulun korjaustöiden etenemistä ja onnistumista sekä tiedottaa tarvittaessa koulun sisäilmatilanteesta yhdessä Sampolan Palvelukeskus Oy:n ja sivistyskeskuksen kanssa.


Hakusana