Etusivu > Uutiset > 2015 > 07 > Lääkäreitä houkutellaan Porin seudulle

Lääkäreitä houkutellaan Porin seudulle

(20.07.2015 08:59 Marleena Lammikko / päivitetty 20.07.2015 08:59)

Porin seudulla tehty lääkärirekrytointi kantaa hedelmää. Porin perusturvakeskuksen ja Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella lääkärien ja hammaslääkärien kesäsijaisuuksissa toimii tänä kesänä reilut sata nuorta

Valtaosa heistä on suorassa työsuhteessa jompaankumpaan organisaatioon. Osa tulee myös keikkafirmojen kautta.

Perusturva ja sairaanhoitopiiri ovat sopineet yhteisestä rekrytointistrategiasta, eivätkä ne kilpaile keskenään lääkäriresursseista.

– Sote-uudistuksen myötä terveydenhuollosta tulee vielä aiempaa tiiviimpi kokonaisuus. On yhteinen etu, että lääkäri- ja hammaslääkäritilanne on hyvä sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaanhoidossa, perusturvajohtaja Terttu Nordman sanoo.

Satakunnan lääkäritarpeeseen etsitään ratkaisua erityisesti yliopistokaupungeista sekä houkuttelemalla paluumuuttajia. Organisaatioilla on esimerkiksi ollut pari vuotta yhteinen rekrytointipiste eri lääkäripäivillä. Myös henkilöstön merkitys rekrytoinnissa on tunnistettu.

– Monilla on kontakteina sellaisia henkilöitä, jotka voisivat olla töissä Porin seudulla. Nimenomaan lääkärit itse ovat kaikkein luontevin taho kertomaan, millaisia kumpikin organisaatio ovat työnantajina, Nordman toteaa.

Kesän ohella uran eri vaiheissa olevia työntekijöitä tarvitaan erimittaisiin työsuhteisiin ympäri vuoden. Myös lääkäreiden ja hammaslääkäreiden virkoja on avoinna.

Perusturvan ja sairaanhoitopiirin viimeisin yhteisrekrytointitempaus oli perjantaina 17. heinäkuuta. Porin opetusterveyskeskuksen tiloissa järjestetty tapahtuma oli suunnattu lääke- ja hammaslääketieteen opiskelijoille ja lyhytaikaisina sijaisina Porin seudulla oleville lääkäreille ja hammaslääkäreille. Tilaisuus keräsi paikalle reilut 150 kutsuvierasta.


Hakusana