Etusivu > Uutiset > 2015 > 07 > Pori tutuksi karttojen avulla

Pori tutuksi karttojen avulla

(30.07.2015 13:11 Marleena Lammikko / päivitetty 30.07.2015 13:21)

Kaupunginosat hakusessa? Tiedätkö mihin koulupiiriin lapsesi kuuluu? Missä saan ajaa pyöräteillä? Porin kaupungin karttapalvelut kertovat vastauksen kysymykseen jos toiseenkin.

Karttapalveluista löydät pyörätiet, kaukolämpöverkot, kaupunginosat, koulupiirit, postinumero- ja äänestysalueet, koulujen sijainnit ja

kuva
asemakaavat. Lisäksi valikosta voit valita katseltavaksi Porin ilmakuvia eri vuosilta.

Rakentamista suunnittelevat voivat etsiä vapaita tontteja kartalta. Klikkaamalla tonttia vasempaan reunaan ilmestyy inforuutu, josta löytyy tietoja tontista. Kartasta näet muun muassa tontin hinnan ja koon, tontin tyypin ja rakentamisvelvoitteen. Voit kerätä kartalta tontteja ja hakea niitä.

Ulkoile Porissa –sivustolta löydät kaikki Porin koirapuistot, pyörätiet, ulkoilureitit, leikkipuistot sekä Meri-Porin luontokohteet. Kartat kertovat kuvien avuilla ulkoilualueista. Ehdottomasti suosituin näistä on ulkoilureittikartta, jolla on satoja käyttäjiä kuukausittain. Lisäksi sivustolta löytyy SataSykkeli -kartta, johon on koottu Porin seudun pyöräreittejä. SataSykkelistä löydät pyöräreitit, niiden pituudet, sijainnit ja tyypit. Pyöräreitit ovat perhe-, luonto-, maisema- ja kulttuurireittejä. Näiden lisäksi kartasta löytyy nähtävyyksiä ja levähdyspaikkoja reittien varrelta.

Palaute kartalla -palvelun kautta voit osoittaa korjaustarpeen tai ongelman karttapalvelussa, muun muassa energia- ja vesihuoltoon, katuja ja liikennettä sekä ympäristöviihtyvyyteen koskien.


”Paikkatieto laajentaa käsitystä ympäröivästä maailmasta”

– Nykyaikaiset paikkatietojärjestelmät mahdollistavat uuden tavan esittää toimintaympäristöämme helpolla tavalla. Karttoja voidaan elävöittää kuvilla, teksteillä, videoilla tai vaikkapa sosiaalisen median sovelluksilla. Karttojen käyttö on helppoa ja interaktiivista, käyttää sitten mobiililaitteita tai perinteistä selainta tietokoneella. Kartoissa on voimaa! sanoo tietopalveluasiantuntija Timo Widbom.

Parhaillaan valmistellaan uusittua palvelukarttaa, josta löytyvät keskitetysti Porin palvelut aihealueittain lajiteltuna. Käyttäjä voi etsiä esimerkiksi kaupungin luistelukentät ja –radat tai terveyskeskukset. Palvelukartta ilmestyy vuoden loppuun mennessä.


Hakusana