Etusivu > Uutiset > 2015 > 07 > Pyörähdä Porinassa

Pyörähdä Porinassa

(23.07.2015 15:38 Saija Laaksovirta / päivitetty 23.07.2015 15:40)

Porina tuo yhteen kaupunkilaiset ja kaupungin tekniset palvelut.

Tiesitkö, että Porinan kassapalveluissa voi kätevästi maksaa kaupungin laskut kuluitta, vuokrata venepaikan tai hankkia pysäköintiluvan?

kuva Myös Porin Linjojen lipunmyynti sijaitsee Porinassa. Kuva: Saija Laaksovirta


Entinen rakennusvirasto, nykyinen tekninen palvelukeskus Porina huolehtii kaupungin tuottamista teknisen sektorin palveluista. Pääasiassa Porinassa hoidetaan rakentamiseen, sekä rakennusvalvontaan liittyviä asioita.

Rakentajille suunnattuja palveluja ovat erityisesti tonttijaot, rakennuslupamittaukset, sekä naapuritiedot. Porinasta kysytäänkin eniten virallisia karttaotteita, rakentamiseen liittyviä kysymyksiä, sekä pysäköintilupia.

Myös katujen ja rakennusten kunnossapito, sekä maa-alueiden ja rakennusten hallinnointi ovat osa Porinan toimintaa.

Porinasta löytyy myös karttoja aina rakennuslupakartoista pyöräily- ja veneilykarttoihin. Mikäli tontin ostaminen kiinnostaa, selviää Porinasta omakoti-, yritys- ja rivitalotonttien tilanne.

Porinan palvelut näkyvät kaupunkilaisten arjessa myös konkreettisesti.

– Jos Kaarisillan grillauspaikalta ovat polttopuut loppuneet, sopii silloin soittaa Porinaan. Hoidamme asian eteenpäin, ja puita tuodaan lisää, kertoo palveluasiantuntija Jan Kaski Palvelupiste Porinasta.

Asiakkaita käy palvelupisteellä päivittäin, vaikka erilaisten lupien hakeminen onnistuu sähköisestikin. Esimerkiksi kartta-asioissa on hyvä vierailla paikan päällä väärinkäsitysten välttämiseksi.

Porinan toiminta on tiimipeliä kaupunkilaisten kanssa, joten palautetta toiminnasta toivotaan. Mitä nopeammin ongelmakohdista ilmoitetaan, sen nopeammin niihin voidaan puuttua. Myös hyvistä asioista, esimerkiksi uudesta toimivasta liikennejärjestelystä, toivotaan positiivista palautetta.

– Syksyn tullen katuvalojen toiminta saattaa huolestuttaa kaupunkilaisia. Kaikki katuvalot tarkastetaan vuosittain kahdesti, mutta mikäli huomaa katuvalon sammuneen, voi siitä ilmoittaa sähköpostitse Porinaan.

kuva Kuva: Saija Laaksovirta

Porina toivottaa kaikki kaupunkilaiset tervetulleiksi vierailulle. Porinassa voi käydä pyörähtämässä ja tutkailla vaikka Porin karttaa suuren kosketusnäytön avulla.

Palvelupiste Porina on avoinna maanantaisin kello 9-16.30 ja tiistaista perjantaihin kello 8-16.30, osoitteessa Yrjönkatu 6B.
Hakusana