Etusivu > Uutiset > 2015 > 07 > Satavuotias Suomi SuomiAreenalla

Satavuotias Suomi SuomiAreenalla

(01.07.2015 09:02 Saija Laaksovirta / päivitetty 01.07.2015 09:10)

Vuonna 2017 SuomiAreenalla juhlitaan satavuotiasta itsenäistä Suomea.

Tulevaa juhlavuotta alustetaan jo tänä kesänä SuomiAreenalla. Keskiviikkona 15. heinäkuuta Valtioneuvoston kanslia järjestää Suomi 100 -hankkeen kanssa Porin teatterissa keskustelutilaisuuden Satavuotias itsenäinen Suomi 2017 – mikä tekee juhlavuodesta suuren? Juhlavuoden teemana on Yhdessä.

– Tilaisuudessa sivutaan Suomi 100 -hanketta ja ollaan lähellä Suomen nykyhetkeä. Mitä Suomi oikein on? Historian kautta kuulijat johdatetaan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, kertoo hallinnollinen avustaja Riitta Parikka Valtioneuvoston kansliasta.

SuomiAreenalla avataan keskustelu itsenäisen Suomen sata vuotta yhtenäisesti jatkuneesta demokratiasta, sananvapaudesta ja oikeusvaltiokäsityksestä. Kuka kirjoittaa Suomen tarinan? Millainen satavuotias Suomi oikeasti on? Millainen Suomi juhlii 125-vuotista taivalta vuonna 2040? Tekojen kautta tarkastellaan itsenäisyyden mennyttä vuosisataa, Suomen nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

Keskustelemassa ovat valtiosihteeri Paula Lehtomäki, uudet kansanedustajat Saara-Sofia Sirén (kok.) ja Laura Huhtasaari (ps.), puoluesihteeri Reijo Paananen (sd.), vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard, Suomi 100 -hankkeen hallituksen jäsen, professori Martti Häikiö ja Suomi 100 -hankkeen pääsihteeri Pekka Timonen. Tilaisuuden juontaa median moniottelija Jan Erola.

Suureen juhlavuoteen kannustetaan mukaan niin yksittäisiä toimijoita kuin yhteisöjäkin. Aloitteita ja ehdotuksia otetaan vastaan myös kansalaisilta.

– Juhlitaan yhdessä koko vuosi! Jokainen on tervetullut mukaan juhlavuoteen, kynnys osallistumiseen on matala. Luvassa on elämyksiä ja yhdessä tekemistä.

kuva Kuva: Ville Malja/SuomiAreena


Hakusana