Etusivu > Uutiset > 2015 > 07 > Vuokra-asuntojen tarjonta mallillaan

Vuokra-asuntojen tarjonta mallillaan

(22.07.2015 15:18 Saija Laaksovirta / päivitetty 23.07.2015 10:09)

Vaikka opiskelija-asunnot ovat tältä erää lähes täynnä, on vuokra-asuntoja hyvin tarjolla.

Syksy tuo tullessaan uudet opiskelijat, mikä tietää myös vuokra-asuntojen kysynnän kasvua. Porin YH-Asunnot Oy:lla on yhteensä noin 700 opiskelija-asuntoa, joista tällä hetkellä noin 95 prosenttia on vuokrattu ja syksyä kohden mentäessä viimeisetkin täyttyvät. Tavallisia vuokra-asuntoja YH-Asuntojen omistuksessa on yhteensä noin 1400, joiden täyttöaste hipoo myös edellä mainittua. Keskusta-alueen vuokra-asunnot ovat kysyttyjä, mutta kaupungin laidalta asunnon löytää varmasti.

kuva Opiskelijakohde, Taiteilijankatu 1 tunnetaan myös nimellä Funkkis. Kuva: Saija Laaksovirta

Selvä piikki opiskelija-asuntojen kysynnällä on heinäkuun aikana, kun tieto opiskelupaikoista tavoittaa uudet opiskelijat. Kaikki hakijat eivät kuitenkaan voi saada asuntoa YH-Asuntojen kautta, sillä hakijamäärä on valtava eikä asuntoja ole rajattomasti. Asuntoja täytetään hakujärjestyksessä, mutta ulkopaikkakuntalaisia pyritään myös huomioimaan.

Oman haasteensa asuntojen vuokraamiselle tuovat epäsäännöllisiksi muuttuneet opiskeluajat, sekä uuden kampuksen rakentaminen.

– Kun SAMKin uusi kampus valmistuu, tuo se osaltaan myös haasteita meille. Opiskelija-asunnot ovat enimmäkseen Vähärauman alueella. Suunnitelmissa on kuitenkin kehittää kulkuyhteyksiä keskustaan, kertoo Porin YH-Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Träskelin.

Opiskelija-asuntojen vuokrat liikkuvat 11–13 euron tietämillä neliötä kohden, mutta vuokraan sisältyy myös vesi, sähkö sekä nettiyhteys. Näin ollen vuokra ei ole verrattavissa vapaiden markkinoiden asuntoihin.

– Olemme huomioineet opiskelijoiden tulot, ja haluamme tarjota hyvät, sekä kohtuuhintaiset asumismahdollisuudet Porissa.

Keskusta-alueelle kaivataan lisää tasokkaita ja kohtuuhintaisia asuntoja. Keskustan palvelut houkuttavat niin opiskelijoita, kuin lapsiperheitä – uusia tuulia onkin luvassa.

– Suunnitelmissamme on rakennuttaa Otavankadun kulmille muutama talo, joka toisi mukanaan noin 70 asuntoa, mikäli kaikki sujuu mallikkaasti. Syksyllä valmistuu myös ensimmäinen senioritalo, jonka vuokra-asunnot on suunnattu yli 55-vuotiaille. Kovan suosion vuoksi rakennutamme myös toisen samanmoisen, vihjaa Träskelin.

kuva Kuva: Saija Laaksovirta

Porin YH-Asunnot on Porin kaupungin omistama yhtiö, joka vuokraa asuntoja niin opiskelijoille, lapsiperheille kuin senioreillekin. Träskelin kehuukin YH-Asuntoja varmaksi vuokranantajaksi.

– Asunnon menettämistä ei tarvitse pelätä, kunhan velvollisuuksistaan huolehtii.

Kätevin tapa hakea vuokra-asuntoa on lähettää sähköinen hakemus YH-Asunnot Oy:lle heidän nettisivujensa kautta. Hakemukset käsitellään mahdollisimman nopeasti ja hakijoihin otetaan yhteyttä.


Hakusana