Etusivu > Uutiset > 2015 > 07 > Yrittäjyys on Suomen tulevaisuus

Yrittäjyys on Suomen tulevaisuus

(08.07.2015 14:48 Marleena Lammikko / päivitetty 08.07.2015 14:52)

Torstaina SuomiAreenalla keskustellaan yrittäjyydestä ja sen merkityksestä Suomelle.

Suomi on tarkoitus saada nousuun yrittäjyydellä. Siksi Suomeen tarvitaan lisää yrittäjiä, jotta talous kääntyy kasvuun. Mutta mistä yrittäjiä saadaan ja mitä se vaatii? Yrittäjyys vaatii omistautuneisuutta ja rohkeutta ottaa riskejä. Jotta riskejä voidaan ottaa, sitä varten tarvitaan rahaa. Siksi on tärkeää, että rahoittajat ja yrittäjät kohtaavat.

Satakunnan ammattikorkeakoulun keskustelutilaisuus Start up –yrittäjä janoaa rahaa – kuka antaa?! tarjoaa näkökulmia yrittäjyyteen. Keskustelu järjestetään torstaina 16.7. kello 12.15-13.30 Puuvillan Puistossa. Keskustelemassa ovat Suomen bisnesenkeliverkosto FIBAN:in hallituksen puheenjohtaja Jaakko Salminen, start up –yrittäjä Marko Laiho, OP-Pohjolan yksikönpäällikkö Laura Hakamies sekä kiihdyttämöyrittäjä Lasse Huotari.

Keskustelussa mietitään vastauksia siihen mistä rahaa voi saada ja millä perusteella rahaa annetaan. Vaikka Suomessa yrittäjyyttä arvostetaan, silti rahoitus on usein ongelma yritystä perustettaessa. Keskustelu tarjoaa niin rahoittajien kuin yrittäjien näkökulmia aiheeseen.

Yrittäjien tulevaisuus on nuorten käsissä

Suomen Yrittäjien järjestämä keskustelu Nuorisoyrittäjyyden nousukausi? käsittelee yrittäjyyttä nuorten näkökulmasta. Liki 70 000 suomalaisyritystä on lähivuosien aikana omistajanvaihdostilanteessa, kun yrittäjiä siirtyy eläkkeelle. Tilalle tarvitaan nuoria innovatiivisia yrittäjiä. Nuorten yrittäjyydestä väittelevät opiskelijayrittäjä Jaakko Männistö, kansanedustaja Sanna Marin, opiskelijayrittäjyystutkimuksen tekijä Leo Aarnio, OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka sekä Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jaakko Männistö. Keskustelu käydään kauppakeskus BePopissa torstaina 16.7. kello 14.

Keskustelua alustaa aihetta käsittelevän tutkimuksen tulosten paljastaminen aikaisemmin samana päivänä kello 13 Torilavalla. Tutkimuksessa on kartoitettu muun muassa mitä korkeakouluissa opiskelevat ajattelevat yrittäjyydestä ja onko nyt käynnissä nuorisoyrittäjyyden nousukausi? Tuloksia kommentoivat nuoret yrittäjät.

kuva Kuva: SuomiAreena


Hakusana