Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Avoimet ovet Aikuislukiolla

Avoimet ovet Aikuislukiolla

(19.08.2015 11:19 Marleena Lammikko / päivitetty 19.08.2015 11:28)

Yleissivistävästä koulutuksesta kiinnostuneille suunnattu tapahtuma järjestetään 20.8. aikuislukion tiloissa.

Aikuislukio sijaitsee osoitteessa Annankatu 5, ovet ovat avoinna tutustujille kello 17–19. Avoimien ovien päivänä aikuislukiolla esitellään

koulua ja opiskelumahdollisuuksia erilaisten esitelmien kautta – yleisinfoa on luvassa reilusti. Jokaisen oppiaineen opettajat ovat paikalla ja oppiaineet ovat edustettuina omilla ständeillään. Opiskelusta kiinnostuneilla on oiva tilaisuus kysyä opettajilta vinkkejä esimerkiksi opintojen aloittamiseen tai ainekohtaiseen kiinnostukseen.

Myös kanslia esittäytyy omana pisteenään, jossa on mahdollisuus tiedustella aikuislukion käytännön asioista, sekä ilmoittautua aikuislukion opiskelijaksi.

Päivän aikana esittelyssä on myös erityisesti lukioon valmistava vuosi, joka on suunnattu muun muassa maahanmuuttajille ja vieraskielisille. Myös suomalaisia opiskelijoita on mukana, joilla jatko-opintopaikka on vielä etsinnän alla.

– Lukioon valmistava vuosi tutustuttaa opiskelijat suomenkieliseen tiedesanastoon ja asiayhteyksiin. Monikulttuurisuus on rikkaus, kun voidaan toimia ja oppia yhdessä, iloitsee Porin aikuislukion rehtori Anne-Maj Eskelinen.

Porin aikuislukio on Satakunnassa ainutlaatuinen, oma toimipisteensä aikuislinjojen rinnalla. Aikuislukiossa voi suorittaa ylioppilastutkinnon tai opiskella vaikka harrastemielessä kieliä ja matematiikkaa. Tutkinto-opiskelu on ilmaista aikuisille, mutta yksittäisten aineiden kohdalla peritään pieni ilmoittautumismaksu.

Tilaisuuden järjestää Porin aikuislukio.


Hakusana