Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Helsingin-lentojen tarjouskilpailu käynnissä

Helsingin-lentojen tarjouskilpailu käynnissä

(05.08.2015 15:16 Saija Laaksovirta / päivitetty 05.08.2015 15:16)

Porin ja Helsingin välisen lentoliikenteen toteuttamiseksi järjestettävä tarjouskilpailu on alkanut.

Tarjouskilpailuun osallistuvilla lentoyhtiöillä on syyskuun loppupuolelle asti aikaa jättää tarjouksensa Pori-Helsinki välin liikennöinnistä vaadittavalla vuoromäärällä, arvioiduilla aikatauluilla ja muilla julkisen velvoitteen määrittelemillä ehdoilla.

Palveluvelvoite pitää sisällään kaksi meno-paluu –lentoa vuorokaudessa maanantaista perjantaihin arkipyhät pois lukien, vähintään 19-paikkaisella lentokoneella. Myös joulu-/kesälomataukoja voi esiintyä.

Tulevaa operaattoria velvoittavat myös muun muassa mahdollisuus sähköiseen lipunvaraukseen sekä liittymälentoyhteys vähintään yhden ulkomaanlentoja lentävän lentoyhtiön kanssa. Lisäksi lippujen hinnoitteluun on kiinnitetty huomiota. Lentojen tulee sisältää halvempien hintakategorioiden lippuja vähintään 40 prosenttia, eivätkä yksittäisten lippujen hinnat voi muutoinkaan nousta yli 200 euron.

Liikennöinnin toteutuminen todennäköistä

– Mikäli saamme hyväksyttävän tarjouksen ja kaikki sujuu suotuisasti voi lentoliikenne Helsinkiin alkaa marraskuun alusta, kertoo Porin kaupungin tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Tarjouksia voivat esittää kaikki lentoliikenteen harjoittajat, joilla on lupaviranomaisen myöntämä liikennelupa ja lentotoimintalupa EU:n alueella.

Porin kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 30.3.2015, että Porin kaupunki sitoutuu vastaamaan lentoliikenteestä aiheutuvista kustannuksista ja ottaa kustannukset huomioon omassa talousarviossaan ja taloussuunnitelmassaan. Lentoliikenteen kustannuksiksi on vuositasolla arvioitu noin 500 000-600 000 euroa. Lentoliikenteen työllisyys- ja taloudelliset vaikutukset ulottuvat koko Porin seudulle ja maakuntaan.

Lentoliikenteen kilpailuttamiseen liittyvät asiakirjat ovat nähtävillä kaupungin verkkosivuilla.


Hakusana