Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Kekseliästä kierrättämistä Porissa – ekokutsut ja lumppujen keräystempaus houkuttavat

Kekseliästä kierrättämistä Porissa – ekokutsut ja lumppujen keräystempaus houkuttavat

(03.08.2015 11:03 Saija Laaksovirta / päivitetty 11.08.2015 19:07)

Jätteiden kierrätys on tehty Porissa helpoksi ja mahdollisuuksia lajitteluun riittää. Tiesitkö, että voit järjestää ekokutsut kotonasi maksutta? Myös suosittu lumppujen keräystempaus lähenee jälleen.

Järjestä ekokutsut!

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus tilata maksuttomat ekokutsut kotiinsa. Teeman mukaan itselleen voi valita kierrätys-, kompostointi- tai ekokokkikutsut. Jäteneuvojat järjestävät mukavaa kierrätysaiheista ohjelmaa, tuoden mukanaan arvokasta tietoa aiheesta.

Kierrätyskutsuilla tutustutaan kierrätykseen erilaisten tavaroiden ja touhuamisen kautta. Kompostointikutsuilla tutkitaan kutsujen järjestäjän omaa kompostia erilaisin aistein, sekä tyhjennetään se yhdessä tarpeen vaatiessa. Ekokokkikutsuilla puuhastellaan ruuan tähteiden parissa ja maistellaan lopputuloksia.

Lisätietoa kutsujen järjestämisestä löytyy täältä.

Lumppujen keräyspäivät lähenevät

Porin kierrätyskeskuksessa (Savipajakatu 8) järjestetään jälleen lumppujen ja energiajätteen keräystempaus 17.–19.8. Keräys on maksuton ja tarkoitettu kotitalouksille. Lumppulavalle voi tuoda esimerkiksi käyttökelvottomat vaatteet ja peitot. Muovilavalle voi kantaa kaikenlaisen muovitavaran: ämpäreitä, tuoleja, kevytpeitteitä ja vaahtomuovipatjoja. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös 19.8. Kierrätyskeskus tutuksi -tilaisuus, jossa on tarjolla tietoa kierrätyskeskuksen toiminnasta.

kuva Lumppujen keräystempaus tuotti tulosta toukokuussa. Kuva: Anne Silver
Toukokuun keräystempaus oli menestys, sillä talteen saatiin kahdeksan tunnin aikana 16 400 kg lumppua ja 8 400 kg energiajätettä. Yhteensä siis 24 800 kg eli jätettä tuotiin noin 50 kg minuutissa.

Epäsiisti jätepiste? Ilmoita vikanumeroon!

Porilaisten kierrätysaktiivisuus on voimissaan. Kierrättäminen käy sujuvasti kauppareissujen yhteydessä, sillä hyötyjätepisteitä on Porissa noin 40. Hyötyjätepisteillä kerätään lasia, paperia ja pahvia sekä metallia.

Hyötyjätepisteiden kunto vaihtelee, joten kaupunkilaisia pyydetäänkin ilmoittamaan epäsiisteydestä, vioista tai muista ongelmakohdista vikanumeroon. Viestiin on hyvä liittää myös kuva, jotta jätepistettä osataan lähteä puhdistamaan oikeilla välineillä. Hyötyjätepisteen vikanumero on 044 701 2516.

Porissa syntyy vähintään 10 000 tonnia sekajätettä vuosittain. Jokaisella kaupunkilaisella onkin lajitteluvelvollisuus.

Jätteiden lajittelussa kaupunkilaisia auttavat jäteneuvojat. JäteVaakku-lehti tuo mukanaan ajankohtaiset jäte- ja kierrätysasiat. Myös JäteVaakun lajitteluapu ohjaa tavarat oikeaan suuntaan.


Hakusana