Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Lähiympäristö tutuksi porilaisille koululaisille

Lähiympäristö tutuksi porilaisille koululaisille

(26.08.2015 15:14 Merika Lanne / päivitetty 26.08.2015 15:22)

Koulujen ympäristöviikolla 31.8. - 4.9.2015 koululaiset tutustuvat ympäristöasioihin ja –kohteisiin Porissa. Teemana on ”Voimaa lähiympäristöstä”. Sitä haetaan muun muassa Porin metsästä ja rakennuskulttuuritalo Toivosta sekä aurinkoenergiauimahallista ja ekokokkailusta.

Porilainen näkökulma välittyy myös esimerkiksi oman kodin energiaratkaisujen esittelyssä ja Kirjurinluodon lasten liikennepuistossa. Maailmanlaajuistesti ympäristöasioita lähestytään käsinukkepajan ja kierrätystavaratalon toiminnan kautta.

Ohjelma on valmisteltu Porin kaupungin ympäristövirastossa yhteistyössä kaupungin eri hallintokuntien, paikallisten, maakunnallisten ja valtakunnan tasolla toimivien yhdistysten ja kansalaisjärjestöjen sekä muutamien yritysten kanssa.


Teemaviikon tarkoituksena on tarjota kouluille aineksia ympäristökasvatuksen ja –opetuksen tueksi. Samalla se esittelee sitä laajaa asiantuntijajoukkoa, jotka omassa työssään ja omalla esimerkillään toimivat ympäristöasioiden hyväksi niin Porissa kuin aina ulkomaita myöten.

Ympäristöviikko järjestetään nyt kuudetta kertaa. Kaikkineen ohjelmiin osallistuu yli 80 ala- ja yläkoulu- sekä lukioryhmää, noin 1300 oppilasta opettajineen. Teemaviikon ohjelma ja yhteistyötahot on kokonaisuudessaan nähtävillä:

http://www.pori.fi/ymparistovirasto/fGN5mPJcd/xmuv4yLA7.html

Osoitteessa www.pori.fi/ymparistokasvatus on myös julkaistu ympäristökasvatuksesta kertovat nettisivut. Sinne on koottu tulostettavia ja lainattavia materiaaleja sekä vierailukohteita porilaisten koulujen ja päiväkotien käyttöön. Painopisteenä on paikallisuus: lähiympäristön vierailukohteita ja porilaisiin olosuhteisiin soveltuvia aineistoja.

Lisätietoja: ympäristösuunnittelija Heli Välimaa, puh. 044 701 8502, heli.valimaa@pori.fi


Hakusana