Etusivu > Uutiset > 2015 > 08 > Kouluvuosi pyörähtää käyntiin

Kouluvuosi pyörähtää käyntiin

(11.08.2015 09:10 Marleena Lammikko / päivitetty 11.08.2015 09:11)

Koulun penkeille istahtaa tiistaina 11.8. Porissa yhteensä noin 7300 peruskoululaista.

Julianna Lepistö on yksi 820 ekaluokkalaisesta, joka aloittaa koulutaipaleensa. Julianna aloittaa Kankaan koulussa, Noormarkussa, yhdessä 22

kuva Juliannalle hankittiin koulua varten pinkki reppu, Se on ekaluokkalaisen lempiväri. Kuva: Marleena Lammikko
luokkakaverin kanssa. Ekaluokkalaiselle koulumatka on tuttu, sillä eskari, jonka Julianna kävi, sijaitsee samoissa tiloissa koulun kanssa.

– Minua ei jännitä, koska osaan jo laskea, kirjoittaa ja lukea – myös väärinpäin. Kaveritkin on tuttuja eskarista. Koulussa tulee olemaan ainakin läksyjä, tietää Julianna.

Opiskelutekniikoihin luvassa uudistuksia

Opettajat ovat palanneet kouluihin jo hyvissä ajoin ennen lukuvuoden alkamista. Ennen uutta lukuvuotta pitää suunnitella tulevaa syksyä ja varmistaa, että kaikki tilatut materiaalit, kuten kirjat ovat saapuneet.

– Kouluun kannattaa tulla avoimin mielin. Uutta opetussuunnitelmaa otetaan käyttöön asteittain ja se tuo mukanaan uudistuksia. Pikku hiljaa aletaan tehdä töitä enemmän tietokoneiden avulla. Viime vuonna Lyseon lukiossa ylioppilaskirjoituksia suoritettiin jo tietokoneilla, kertoo Porin lyseon koulun opettaja Marja Kallio.

Muovit sileäksi niksien avulla

Porin kaupunginkirjasto järjestää koulukirjojen muovitustapahtuman koulujen alkamisviikolla 10.-15.8. Kirjaston henkilökunta neuvoo, miten kirjat muovitetaan ilman ryppyjä ja kuplia. Osallistujat tarvitsevat mukaansa muovitettavat kirjat. Tapahtumassa on varattua muovia jokaiselle osallistujalle yhtä kirjaa varten. Omaa muovia saa ottaa mukaan. Muovitusapua on tarjolla pääkirjastossa, Käppärän, Lavian ja Sampolan kirjastoissa. Katso tarkemmat tiedot täältä.


Hakusana